Nissan: investiție de un miliard de lire sterline într-un centru dedicat mașinilor electrice

de Paul Cosma
Joi, 01.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că va lansa un nou SUV electric, pe lângă Ariya, care va fi produs la uzina din Sunderland, acolo unde japonezii vor investi un milliard de lire sterline într-un “hub pentru mașinile electrice”.

Nissan a prezentat o primă imagine-teaser cu un nou model electric. Va fi un al doilea SUV cu emisii zero în gama niponilor, pe aceeași platformă cu viitorul Megane electric. 

Noul model va fi produs la Sunderland (Marea Britanie), acolo unde japonezii vor să investească un miliard de lire sterline în crearea unui ecosistem de producție pentru mașinile electrice

Noul centru dedicat electricelor va include și o uzină de baterii ce va fi construită de chinezii de la Envision AESC, cei care colaborează și cu Renault pentru o fabrică similară în Franța. 

Peste 400 de milioane de lire sterline vor fi folosite de japonezi pentru a pregăti producția viitorului SUV electric, care se va bucura de baterii cu o densitate energetică mai bună, respectiv autonomie și eficiență mai mari. 

Via Nissan

Comentarii (8)

  • Perfidul albion
    Si cate stiri apocaliptice am tot auzit cu Brexit-ul,ca pleaca toti de pe insulita,ca mor "ienglejii" de foame,ca nu exista viata in afara Ue. Toti propagandistii se dateau cu dosul de pamant,ca vai,ce rau o sa fie de Anglia ca paraseste cloaca europeana,de parca se muta si fizic din Europa.
    13 5
  • parșivul albinos
    O duc bine fiindcă scoțienii chitroși încă trag sforile în City of London.
    Plus au fost inspirați să-l parașuteze pe Cîțu la noi cînd au aflat că au un fost repetent director, tot ăia de rit scoțian la șorțulețe.
    17 2
  • @Perfidul albion
    Britanicii erau cat de cat ok cu UE pana când i-au invadat cocalarii români. De fapt asta a fost și principalul argument pro-Brexit, pentru britanicul de rând.
    Mai bine ar ieși România din "cloaca" europeana. Iti garantez ca susținerea pentru UE ar creste enorm, în vest. În plus, România, de cât sa ia sute de milioane anual de la UE ca să umple vestul de hoți și cocalari, mai bine ar lua mumu cu polonicul de ruși.
    2 14
  • @@Perfidul albion
    Ai fost in Anglistan pana acum?Ai vazut ce fauna au aia acolo?Romanii cocalari erau fix frectie la picior de lemn,si da.sper la un Roexit chiar daca am manca pietre cativa ani.Pana atunci,urmeaza Italia,daca s-ar face un referentum,80% ar vota cu doua maini sa iasa din "Noua Moscova"
    13 2
  • Edikkk
    Să şi le cumpere la ei acolo
    1 12
  • Tot electrice?
    Mai oameni buni, dar Dieselurile alea super bune, chiar nu mai sunt bagate in seama? Nu mai aduce nimeni imbunatatiri la ele? De fapt nici nu mai e nevoie, ca sunt perfecte...erau cu softurile alea de fapt.
    2 9
  • englezi nespalati, betivi ordinari, paduchi puturosi, obezi ca niste orci slinoase ar muri mancati de plosnite daca nu ar fi muncitorii din est, polonezi, romani sau bulgari sa le faca muncile la care ei nu se coboara preferand ajutorul social. Bineinteles coloratii pe care ii importa de zor nu au nici educatia nici intelectul de a efectua munca de orice fel si astept cu interes ziua in care tot sistemul lor speculativ putred va face implozie. Bine ca au iesit din UE. Sper ca UE sa-si retraga toate institutiile financiare din City ca sa intre foamea in toti speculantii la cravata care invart doar hartii si manipuleaza banii si dorintele prostilor de pe intreaga planeta.
    13 1
  • Vrabia mălai vizează, băi, ăsta cu nume de terorist. Cred ca ești frustrat tare de la câte wc-uri de englezi ai spălat.
    Și peste 100 de ani cei ca tine vor șterge după cei care învârt hârtiile. Așa e rânduiala: deșteptu' cu mapa, prostu' cu sapa.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru