Nissan Sport Sedan ne arată design-ul viitoarelor berline ale mărcii

de Sebastian Toma
Marti, 14.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a venit la Salonul Auto de la Detroit cu o berlină de 300 CP în versiune concept. Sport Sedan de la Nissan are dimensiuni comparabile cu Maxima,o berlină vândută în SUA, iar aspectul său va influenţa viitoarele modele ale mărcii.

Sport Sedan Concept prezintă o nouă direcţie de design pentru Nissan, care pune accentul pe energie şi emoţie. Acest concept captează esenţa unui design autentic de model sport prin proporţiile sale excelente.

Andy Palmer
Vicepreşedinte executiv Nissan
Nissan Sport Sedan, conceptul unei berline cu design sportiv, a fost prezentat la Salonul Auto de la Detroit. Exponatul este muza viitoarelor berline din gama japonezilor, sedan-urile care vor fi lansate de Nissan urmând să fie echipate cu o parte frontală inspirată din cea a lui Sport Sedan Concept. Vorbim despre grila faţă care integrează sigla Nissan într-un "V" şi chiar de blocurile optice ascuţite. Liniile barei de protecţie faţă, care "învelesc" V-ul de la grila radiatorului, ar putea să fie prezente pe viitoarele creaţii Nissan, dar într-o formă mai temperată.

Spre exemplu, "V"-ul din jurul siglei Nissan este deja prezent în portofoliul actual al mărcii, fiind expus pe Juke. Pe noul Qashqai şi pe noul X-Trail, această trăsătură este şi mai puternică. Remarcăm şi blocurile optice inspirate de forma unui bumerang, care folosesc un set de patru LED-uri, amplasate înspre exteriorul farului.

Sport Sedan Concept aduce aminte de Nissan Extrem Concept.
Asemănările sunt prezente la blocurile optice şi la montantul C.

Urmareste Automarket
Posteriorul lui Nissan Sport Sedan Concept iese în evidenţă prin stopurile angulare şi prin montantul C despărţit de un element din sticlă. Plafonul lasă impresia că plonjează înspre lunetă, iar ornamentele cromate ale geamurilor laterale creează iluzia unui Coupe. Capacul portbagajului este rotunjit în partea superioară pentru a face loc siglei Nissan, în timp ce stopurile sunt alungite înspre roţile din spate şi au un design în relief.
Bara de protecţie spate integrează un difuzor de aer din fibră de carbon şi două evacuări cu ornamente cromate. Conceptul are o lungime de 4.870 milimetri, o lăţime de 1.912 milimetri şi un ampatament de 2.825 milimetri. Înălţimea lui Nissan Sport Sedan este de 1.378 milimetri.

Habitaclul futurist al acestui concept ne arată cum s-ar putea schimba interioarele viitoarelor modele Nissan.

Interiorul lui Nissan Sport Sedan este la fel de futurist precum exteriorul, singurele elemente care sunt contemporane cu gama actuală fiind pedalele, volanul şi maneta de semnalizare. Motorizarea V6 de 3.5 litri asigură peste 300 CP şi este cuplată unei transmisii CVT Xtronic, care a fost configurată pentru a furniza un comportament sportiv.  În ciuda faptului că acest exponat are dimensiuni comparabile cu Maxima, o berlină vândută de Nissan pe piaţa din SUA, reprezentanţii constructorului nu au menţionat numele respectiv şi nu au vorbit despre o eventuală versiune de serie a acestui concept.

Via Nissan

Comentarii (6)

  • Arata bine, dar ar fi buna mai multa originalitate. Din lateral si din spate are liniile Mazda 6.
    9 11
  • Un GT-R cu faruri de 370z si multe linii de Infiniti Q50. Era si timpul ca Nissan sa "coaca" un sedan sport
    8 4
  • Dacia Plant
    Ar fi o mare realizare sa adopte putin din stilul asta.
    Nissan in afara de modelele 4x4, face masini foarte urate. Tida, Almera, Primiera, etc.
    13 18
  • @Dacia Plant
    Amice, n-ai nicio treaba cu domeniul auto... Nissan nu "face" nimic... toate modelele enumerate de tine nu se mai vand pe piata europeana de ani buni... esti depasit...stai acasa!

    Iar masina de mai sus e in cel mai pur stil japonez... Mie imi place!
    Chestiune de gust.
    23 6
  • Dacia Plant
    @vm
    Cand am spus ca face m-am referit la toata istorie lui !
    Arata-mi un Nissan care a existat in Europa cu motor sub 3.0 limuzina care a aratat bine.
    Sau poate tie iti place Nissan Aprio.
    Doar modelul Maximia ce arata bine, dar are motor de pe 350z si este in America.
    6 13
  • @Dacia Plant
    "Nissan face" ! Folosirea timpului prezent TE CONTRAZICE. Ai grija la exprimare si nu arunca vorbe in vant in mod iresponsabil. Gandeste !

    PS: mi se pare ca actualul Note arata foarte bine. Asta apropo de alte modele in afara de cele 4x4...
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru