Nissan va folosi tehnologie preluată din Formula 1 pentru modelele sportive Nismo

de Bogdan Mirică
Joi, 27.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan şi echipa britanică de Formula 1 Williams au semnat un parteneriat prin care vor dezvolta împreună viitoarele modele de performanţă Nismo.

După ce Infiniti a cerut ajutorul celor de la Red Bull Racing pentru a dezvolta viitoarea sa linie de modele de performanţă, botezată IPL, părintele constructorului japonez, Nissan, joacă aceeaşi carte. De această dată nu este vorba tot despre Infiniti, ci despre un alt nume mare din Formula 1.

Britanicii de la Williams, mai exact divizia acestora, Williams Advanced Engineering, va asigura suport şi tehnologie din Formula 1 pentru modelele modificate de Nismo, specialiştii modelelor de performanţă Nissan. În prezent, gama Nismo include modelele 370Z, Juke şi anonimul March, însă Nissan plănuieşte să lărgească oferta sportivelor în următorii ani.

Colaborarea va aduce mai aproape cele două companii, ajutându-le să lucreze la dezvoltarea unor automobile ce vor reprezenta vârful performanţei.

Frank Williams
Şeful Williams
Pe lista japonezilor se află un Juke Nismo RS, mult mai puternic decât actualul Juke Nismo, şi, probabil cea mai aşteptată premieră, un GT-R Nismo.
Având în vedere că parteneriatul dintre Nissan şi Williams îşi propune să dea roade chiar de anul viitor, Juke şi GT-R ar putea fi primele modele care vor beneficia de pe urma expertizei din Formula 1.

Frank Williams, şeful echipei de Formula 1, a declarat că acest parteneriat îşi propune „să încorporeze tehnologii şi procese din Formula 1 în modele Nissan de înaltă performanţă, omologate pentru stradă. Colaborarea va aduce mai aproape cele două companii, ajutându-le să lucreze la dezvoltarea unor automobile ce vor reprezenta vârful performanţei”.

via Nissan

Comentarii (6)

  • O echipa mai de doamne ajuta nu au gasit si ei?
    Baietii astia de la Williams sunt varza de ceva sezoane...
    Nu zic ca nu au know-how dar mi se pare o asociere nefericita de imagine.
    Daca tot te lipesti sa obtii un plus...macar lipeste-te de unii cu rezultate.
    0 1
  • Pe principiul hai sa luam tehnologie si din uk acum
    4 12
  • Adrian
    Mai bine ar face un facelift de urgenta sa o mai infrumuseteze putin ca arata ca porcu !
    4 13
  • Parteneriatul strategic cu Renault aduce numai lucruri bune! Respect !
    16 2
  • Cine nu stie sa citeasca in prima fraza spune ca este un parteneriat cu Williams nu cu Renault!
    1 4
  • Iar tu ar trebui sa citesti printre randuri. Asocierea Nissan si Infiniti cu F1 e gandita de un om care conduce atat Renault, cat si Nissan. Acel om se numeste Carlos Ghosn.
    Actiunea concertata dintre Renault , Nissan si Infiniti se vede pe toate nivelele: Infiniti-Red Bull F1, motoare Renault Red Bull, sebastian vettel director de performanta ipl, motoare de serie inspirate tehnologic din F1 la intregul grup samd.

    e data de
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru