Nismo va deveni divizia sportivă Nissan, un rival pentru RenaultSport

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 30.11.2011
Nissan va transforma tunerul de casă Nismo în divizia sa sportivă. Japonezii vor să ofere astfel versiuni de performanţă pentru toate modelele comercializate în prezent.

Odată cu noile modificări propuse de Nismo pentru Nissan Juke, oficialii constructorului japonez au anunţat şi intenţiile lor de a face din tunerul de casă un sub-brand sportiv. Mai exact, toate modelele Nissan ar urma să primească o declinare sportivă semnată de Nismo, aşa cum se întâmplă în gama Renault cu RS sau în gama Volkswagen cu produsele R.

Preparatorii japonezi ar trebui astfel să îşi ofere cunoştinţele dobândite pe circuit unui public larg. "Nismo oferă mai multă sportivitate şi inovaţie modelelor Nissan. Plănuim să injectăm acest caracter tuturor modelelor existente în prezent în gama noastră", a declarat Shoichi Miyatani, preşedintele Nismo.

În prezent, Nismo oferă kituri de personalizare şi performanţă pentru etaloanele gamei Nissan, mai exact GT-R şi 370Z. Noul Juke Nismo deschide drumul tunerului şi promite modele cu un apetit deosebit pentru sportivitate.

Carlos Ghosn, preşedintele executiv Nissan, s-a arătat încântat şi el de viitoarea colaborare: "A venit vremea să oferim clienţilor noştri o frântură din senzaţiile experimentate de piloţi de fiecare dată când ajung pe circuit.

Vrem să insuflăm pasiunea şi atenţia pentru performanţă specifice Nismo şi unor modele de volum existente în gama noastră. Noul Nissan Juke Nismo ne oferă o avanpremieră a ceea ce vom putea vedea", a concluzionat Ghosn.

Ca urmare a dezvoltării, Nismo îşi va muta cartierul general în oraşul Tsurumi, din Yokohhama, începând cu 2013.

via | egm

Comentarii (2)

  • Nismo vs STI
    Mai repede un rival pentru STI decat pentru Renault Sport :P
    4 4
  • Skyline
    divizie de performanta
    Nimeni nu se poate exprima asupra viitoarelor performante imprimate de Nismo, insa e o idee grozava a japonezilor. Eu unul ca fan Nissan o asteptam de mult si sunt sigur ca nu sunt sigurul. Japonezii au tehnologia si knowhow-ul necesar sa se bata cu oricine.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru