Nissan vrea să continue parteneriatul cu Renault: “Alianța noastră trebuie să funcționeze ca până acum, cu independență pentru fiecare companie”

de Petre Barac
Marti, 15.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan și Renault caută mai multe soluții pentru ca alianța lor să fie consolidată și după schimbarea actualei conduceri, potrivit unui anunț al japonezilor. Nissan a dezmințit fuziunea cu Renault, spunând că fiecare companie trebuie să-și păstreze independența, iar alianța trebuie să funcționeze ca până acum.

Presa internațională a relatat la sfârșitul lunii martie că Renault și Nissan negociază în prezent oportunitatea unei fuziuni, iar informația a fost confirmată ulterior și de Carlos Ghosn, șeful Alianței.

Japonezii au spus însă că nu văd niciun beneficiu de pe urma unei astfel de fuziuni. Nissan și Renault caută mai multe variante pentru ca alianța lor să fie una solidă și după retragerea actualului președinte Carlos Ghosn (foto).

“Există mai multe moduri în care putem să facem această consolidare. Trebuie să ne asigurăm că alianța va funcționa la fel ca până acum, asigurând independență și autonomie pentru fiecare companie și o eficiență maximă în viitor,” a declarat CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, potrivit Reuters.

Șeful japonezilor a dezmințit zvonurile privind fuziunea cu Renault, spunând că acele informații sunt “absolut false”.

În prezent, Renault deține 43% din Nissan, care deține la rândul său o participație de 15% la producătorul francez.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Şeful JAPONEZ a lui Nissan, poate să vrea ceo... vrea,

    pentru că Renault cu puţin efort poate cumpăra încă 7% din Nissan şi Renault FRANCEZ va dicta orice îşi doreşte peste orice director JAPONEZ din Nissan.
    3 5
  • Renault poate cumpara cu "putin" (mai mult) efort doar 6% din Nissan;
    ptr restul care sa le asigure majoritatea dorita se vor da lupte CRANCENE!!!
    Sa nu cumva sa isi incordeze Nissan MUSCHII si sa cumpere ei 35%+1 din Renault... nu ca le va fi usor... aproape imposibil (statu francez nu cred ca va fi de acord).
    Dar le e bine si asa in Alianta... CEO fi o fi...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru