Nissan vrea să lanseze 9 modele noi pentru piața din China în următorii cinci ani: lista include mașini electrice și hibrizi plug-in

de Paul Cosma
Luni, 28.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că vrea să lanseze 9 modele noi pe piața din China, până în 2025, pe listă fiind mașini electrice, dar și hibrizi plug-in. Japonezii speră să revină pe profit cu ajutorul vânzărilor de pe cea mai mare piață auto din lume.

În luna mai, Nissan a dezvăluit un plan de restructurare pe următorii 4 ani, ce presupune închiderea fabricii din Barcelona și reducerea producției totale cu 20%, la 5.4 milioane de unități.

Japonezii vor să reducă și numărul de modele și versiuni, astfel încât costurile anuale fixe să scadă cu circa 2.5 miliarde de euro.

Nissan va începe să-și revină din punct de vedere financiar în ultimul trimestru din 2020 sau primul trimestru de anul viitor, potrivit estimărilor recente ale CEO-ului Makoto Uchida. Producătorul japonez se pregătește de pierderi-record în 2020.

Șeful Nissan crede că redresarea financiară va avea loc cu ajutorul pieței auto din China, acolo unde a fost înregistrată o “revenire remarcabilă”.

În următorii 5 ani, Nissan vrea să lanseze 9 modele noi pe piața din China, conform declarațiilor oficiale. Pe listă se află atât mașini electrice, cât și hibrizi plug-in, cu care japonezii speră să reducă pierderile în cel mai scurt timp. În 2020, producătorul nipon ar urma să aibă pierderi de circa 4.5 miliarde de dolari. 

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Edikkk
    China a ajuns să fie "fruncea"

    vor produce doar PHEV şi EV în China

    Apoi pentru Europa... pa... se retrag...
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru