Nissan vrea să renunțe la diesel pe modelul Qashqai: noua generație a SUV-ului, așteptată în 2020 cu versiuni hibride

de Paul Cosma
Joi, 19.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan vrea să renunțe la motorizările diesel pentru modelul Qashqai, urmând să se concentreze pe versiunile electrificate, potrivit unor surse din cadrul producătorului. Viitoarea generație a SUV-ului este așteptată în septembrie 2020 cu versiuni hibride.

Nissan Qashqai este unul dintre modelele care a deschis apetitul publicului european pentru SUV-uri. Actuala generație a fost prezentată în 2013, iar anul trecut, SUV-ul producătorului nipon a primit un facelift consistent.

Între timp, inginerii și designerii Nissan pregătesc o nouă generație Qashqai. Conform ultimelor informații, modelul ar urma să fie expus în premieră în septembrie anul viitor, iar japonezii vor să renunțe definitiv la motorizările diesel, susțin surse din cadrul companiei.

Constructorul susține că scăderea vânzărilor în dreptul motoarelor diesel îi determină pe producători să se alinieze trendului și să scoată aceste propulsoare din ofertă.

Oficialii Nissan au declarat recent că viitoarea generație Qashqai nu va avea versiune electrică. Pentru publicul aflat în căutarea unui SUV electric, japonezii vor dezvolta un model complet nou.

Pentru viitoarea generație Nissan Qashqai, inginerii vor miza pe o variantă îmbunătățită a platformei CMF.

În aceste condiții, japonezii spun că vor pregăti atât o versiune echipată cu sistemul ePower, cât și o variantă cu sistemul plug-in hybrid disponibil în gama Mitsubishi.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Nu vad de ce nu ar pune un motor pe care il au deja dezvoltat in cadrul concernului.
    Si apoi Qq e o matahala de masina pe care se preteaza un diesel. Cred ca megasuccesul Qq-ului se datoreaza in buna masura versiunilor diesel de pe prima generatie care au reprezentat cam jumatate din vanzarile totale.
    8 4
  • someone
    daca renunta la diesel, ar avea nevoie de 2 variante hybrid: una eco si una mai atletica, la fel cum a procedat vw cu noul golf, si toyota cu corolla.
    si nissan, din colaborarea cu renault si mercedes , are variante pentru ambele cazuri
    7 2
  • Edikkk
    Japonezii au maaari probleme !!!

    De logică de... nu ştiu !


    După ce Nissan Note E-Power este în vânzare în Japonia din 2017, uite că suntem în 2020 de acuma şi nu au reuşit să ajungă pe continentul european !!!


    Nici măcar american.


    Sunt... proşti tare...

    PS modelul e-power a fost nr 1 timp de cel puţin 3 luni în Japonia !!
    Pe toate modelele vândute, tu să ai nr 1 cu un model NOU şi să nu îţi dai seama ce aur ai în casă.... mare proşti
    4 6
  • As zice ca prostii sunt prin alte parti, nu la Nissan.
    Un Qq electric ar costa 40k euro, adica dublu fata de un Qq normal. Asta-i principalul motiv pentru care nu sar calul tehnologic.
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru