Noi detalii despre drumul de mare viteză București – Alexandria: contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, semnat

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Vineri, 15.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al drumului de mare viteză București – Alexandria. Valoarea contractului depășește 16 milioane de lei.

Într-un anunț publicat pe pagina sa de Facebook, actualul ministru al transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că tocmai a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate destinat drumului de mare viteză care leagă București de Alexandria. Perioada studiului va dura 14 luni, iar contractul semnat valorează 16.12 milioane de lei, fără TVA, potrivit ministrului.

De asemenea, Asocierea care a semnat contractul va oferi asistență tehnică pentru susținerea Aplicației de Finanțare și asistență tehnică pentru procedura de atribuire a viitoarelor contracte pentru proiectare și execuție. Contractul a fost finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Grindeanu a mai precizat că, prin acest contract, se urmărește o eficiență economică mai mare a rețelei de transport din România, îmbunătățirea condițiilor de circulație și a conectivității la nivel regional, precum și creșterea vitezei de călătorie între București și Alexandria și decongestionarea traficului pe rutele existente, cum ar fi DN6.

via Hotnews

Comentarii (2)

  • asta ar fi util dus pana la Turnu Magurele si facut pod peste Dunare pana la Nikopole... de acolo mai e putin pana la Plevna, unde incepe autostrada bulgarilor care se termina in vama cu Grecia...
    8 0
  • @ eu

    Ar fi util si n-ar fi pana la Turnu Magurele, pt ca oricum se va face si Bucuresti-Giurgiu iar Bucurestenii pe acolo merg spre Grecia.

    Mai degraba ar trebui sa treaca si prin apropiere de Videle. O sa ziceti ca se va lungi, insa nu foarte mult daca va porni din A0, direct dinspre vestul A0, oarecum ca o continuare a viitorului drum radial DR1. Ei insa vor sa bage aceast drum rapid in oras prin DR10, probabil pt a porni de acolo si viitorul DX Bucuresti-Gurgiu. Adica pe la est de Lacul Mihailesti. Chiar si asa nu cred ca s-ar lungi cu mai mult de 7-8 km daca ar trece macar la 4-5 km departare de Videle. De beneficii nu are rost sa vorbim, se subinteleg.

    PS Sper sa respecte master plaul si plaul investitional si sa lege in etapa urmatoare Alexandria cu Craiova prin Rosiori si Caracal.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru