Noi detalii despre viitorul Volkswagen Transporter: preț de pornire de 36.700 de euro în Germania

de Tiberiu Safta
Joi, 04.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit noi detalii tehnice despre viitoarea generație Transporter. Noul model va fi mai lung și mai lat decât actuala generație, iar acesta va primi versiuni cu motoare diesel, PHEV și electrice.

Divizia de vehicule comerciale a mărcii Volkswagen tocmai a dezvăluit noi detalii despre viitoarea generație Transporter. Noul model, care va fi prezentat oficial în toamna acestui an, va avea dimensiuni mai mari față de generația actuală.

MAI LUNG CU APROAPE 150 DE MILIMETRI

Astfel, viitorul Volkswagen Transporter va avea o lungime de 5050 de milimetri, adică va fi mai lung cu 146 de milimetri prin comparație cu generația din prezent. De asemenea, noul model va avea un ampatament mai lung cu 97 de milimetri (3100 de milimetri). La momentul lansării va exista și o variantă alungită, cu o caroserie lungă de 5450 de milimetri și un ampatament lung de 3500 de milimetri.

Noul model nu va fi doar mai lung, ci și mai lat față de actualul Transporter. Viitoarea generație va fi mai lată cu 128 de milimetri, iar spațiul de încărcare va fi mai lat cu 148 de milimetri și mai lung cu 61 de milimetri față de actualul model. Astfel, noul Volkswagen Transporter va avea un volum de 5.8 metri cubi în zona de încărcare.

Cei care aleg versiunea cu plafon înălțat vor avea un volum de 9 metri cubi.

Noul Volkswagen Transporter va putea transporta marfă cu greutate maximă de 1.33 de tone și va putea să tracteze remorci cu o greutate maximă de 2.8 tone.

INTERIOR CU INSTRUMENTAR DIGITAL

În interior, noua generație Transporter va primi un instrumentar digital de 12 inch și un ecran central de 13 inch. Tot aici vom avea un volan nou, cu butoane fizice, precum și o frână de mână electronică.

Consola centrală integrează un compartiment special pentru telefon, aici fiind prezent și un sistem de încărcare prin inducție, disponibil opțional. Șoferul și pasagerii vor avea la dispoziție porturi USB-A, USB-C și prize de 12 volți.

Noul model va fi disponibil în versiuni cu două, 3, 4, 5 sau 6 scaune, precum și în variante de caroserie Kombi și Van.

MOTOARE DIESEL, HIBRIDE PHEV ȘI ELECTRICE

Ca motorizări, viitorul Volkswagen Transporter va fi oferit cu motoare diesel, hibride plug-in și electrice.

Noul model va fi lansat mai întâi cu motoare diesel în variante de 110, 150 și 170 de cai putere. Va urma motorizarea PHEV de 233 de cai putere. Versiunile electrice vor avea puteri de 116, 136, 218 și 286 de cai putere.

Pe piața din Germania, noul Volkswagen Transporter va avea un preț de pornire de 36.780 de euro. Prezentarea oficială va avea loc în septembrie.

via Volkswagen

Comentarii (2)

  • e o duba, de ce e asa de scumpa?
    2 0
  • random
    @Joe, probabil pt ca interiorul este din piele de scaun de autobuz
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru