Noi teste de siguranță Euro NCAP: Lexus RZ și BMW iX1 primesc 5 stele

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 06.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Euro NCAP a publicat rezultatele celei mai recente sesiuni de teste de siguranță. Lexus RZ, primul model cu zero emisii al mărcii nipone, a primit punctaj maxim.

Lexus RZ, primul model pur electric al mărcii nipone, a ajuns pe mâna belgienilor de la Euro NCAP pentru a fi supus testelor de siguranță.

SUV-ul a primit punctajul maxim de 5 stele și a fost, de asemenea, recompensat pentru tehnologia de recunoaștere a prezenței copiilor în mașină.

În urma testelor, Lexus RZ a primit 87% pentru protecția adulților, 87% pentru protecția copiilor, 84% pentru protecția pietonilor și bicicliștilor, iar sistemele de siguranță au fost notate cu 81%.

Totodată, BMW iX1 și-a însușit rezultatul de 5 stele al versiunii cu motor termic X1. Specialiștii notează, însă, că iX1 "oferă o protecție mai slabă la nivelul pieptului în cazul impactului lateral cu un stâlp" decât X1.

Acestea fiind spuse, BMW iX1 oferă 86% protecție pentru adulți, 89% protecție pentru copii, 76% protecție pentru pietoni și bicicliști, iar sistemele de siguranță au primit 92%.

via Euro NCAP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru