Norvegia: Mai mulți proprietari de Tesla, în greva foamei din cauza calității mașinilor

de Alexandru Monenciu
Joi, 01.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un grup de proprietari de Tesla din Norvegia a intrat în greva foamei pentru a-i atrage atenția lui Elon Musk despre problemele de calitate pe care le au mașinile mărcii americane.

Norvegia este una dintre țările care au îmbrățișat mașinile electrice la scară foarte mare. Chiar și așa, nu toată lumea este mulțumită de vehiculele cu zero emisii pe care le-au comandat, mai ales dacă acestea au venit de la producătorul american Tesla.

Caz concret, mai mulți proprietari de Tesla din țara nordică au semnalat o serie de probleme de calitate pe care le-au descoperit la mașinile lor. Pentru a-i atrage atenția lui Elon Musk, aceștia (17 la număr) au intrat în greva foamei pentru 24 de ore.

Printre problemele semnalate de aceștia se numără faptul că mașinile nu pornesc la temperaturi scăzute, că mânerele portierelor rămân blocate în aceleași condiții, sau că pe display apar pete galbene.

Mai mult, aceștia susțin că au probleme cu încărcarea, dar și că bateria are o durată de viață mai mică decât ar trebui.

De asemenea, membrii grupului mai spun că nu au fost tratați corespunzător de către angajații Tesla atunci când le-au adus la cunoștință toate aceste probleme.

Și în alte țări sunt probleme cu mașinile Tesla.

Alți proprietari se plâng de faptul că apar crăpături pe geamuri fără niciun motiv, sau că spoilerele se desprind atunci când plouă foarte tare (și se strânge multă apă pe carosabil). Sunt câteva cazuri în care modele Tesla au trecut prin astfel de situații și au rămas fără bara de protecție.

via Carscoops

Comentarii (29)

  • ..."sau că spoilerele de protecție se desprind atunci când plouă." - WTF !!..cum adica ?
    29 2
  • inexorabil
    Tare mă mir că AM publică şi articole OBIECTIVE despre “electrice”.

    Ah, da: îi aşteptăm la cuvânt impecabil de “justificativ” pe maeştrii de la institutul de sondare a opiniei publice DGSP-DGPI. Da’ clar că şi nouă, şi respectivilor proprietari protestatari doar ni se pare că ar fi vreo problemă (câtuşi de minoră) cu e-Minunata Lume Nouă. Cu alte cuvinte: tendenţioşi, bre!

    Tocmai de aceea vă invit la un suc de dinozaur. Vruuuuum! i-auzi, Mafănele, cum demarez cu roţile trecând peste fălcile urşilor populari.
    17 15
  • @inexorabil
    Esti foarte emotional. Tesla e Tesla si nu trebui sa ne prefacem ca toate masinile electrice sunt cu probleme.
    E ca si cum amendam toti producatorii auto care au pus motoare diesel pentru ca VAG a trisat si a instalat softuri ilegale.
    Deci asa cum nu toti sunt ca VAG, nici toate electricele nu sunt ca Tesla. Se stie ca Tesla isi face multa reclama mincinoasa pentru a atrage clienti. La fel si BMW! Asteptam articole AM cu cate BMW-uri diesel ai luat foc si ce amenda a luat BMW pentru ca nu a facut recall la timp.
    14 18
  • Dar, hei, Tesla e marcă premium, nu? :)
    31 2
  • Apropo, cine ar fi crezut că mânerele retractabile riscă să se blocheze iarna? Așa ceva e complet neașteptat :) Valabil și pentru celelalte mărci.
    33 2
  • Seriff
    Hahaha, sa se spele cu ele pe cap, ia zi MIKE, Edikk, Mircea badea?
    Haideti baieti, sariti sa ii luati apararea lui Musk, nici la Golf 5 nu erau probleme de genul asta, bine ca sunt la Tesla de 70.000 euro.
    Legat de norvegieni, le recomand un 2.0 tdi, care nu ii va lasa la greu.
    26 8
  • Asta este… cine te pune sa-ți iei masina “experimentala”? Alții produc masini de peste 50 de ani si tot mai au de îmbunătățit. Clar ca orice producător, mai ales de masini are nevoie de câțiva ani buni pentru a rezolva acest gen de probleme. Între timp unii aleg sa fie cobai. Legat de text, spoiler nu este bara de protecție (după cum știm aproape toți), totuși este mai mult decât penibil la o masina care se vrea premium sa se desprindă. Iar ca sa o mai îndulcim, petele de pe ecran apar pentru ca nu se spală pe mâini ;) Spalatii pe creier (Edikkk, Mihai, Mircea etc.), sunt in ședința cu consultanții sa vadă cum pot sa răspundă… ;) o dau ei cumva la întors, ca doar unii justifica războaie, sau cel puțin așa cred ei in prostia si nesimtirea lor.
    25 6
  • Seriff
    ''Printre problemele semnalate de aceștia se numără faptul că mașinile nu pornesc la temperaturi scăzute, că mânerele portierelor rămân blocate în aceleași condiții, sau că pe display apar pete galbene.''
    :))))))) Ma mir ca nu le pica si rotile, ce bataie de joc de masina.
    18 8
  • Greva foamei?

    De ce sa cumperi o mașină de la un producător serios când poți să alegi marketing de la unul care cumpără manipulare pe net sau trimite butelii de hidrogen în stratosferă?
    Grija lui Musk e mașina autonomă, nu-i necesar că proprietarul sa mai aibă acces în mașină.
    Spoilerele mai cad, asta e, ai atâta mașină de cât îți permiți.
    18 6
  • Greva foamei?

    De ce sa cumperi o mașină de la un producător serios când poți să alegi marketing de la unul care cumpără manipulare pe net sau trimite butelii de hidrogen în stratosferă?
    Grija lui Musk e mașina autonomă, nu-i necesar că proprietarul sa mai aibă acces în mașină.
    Spoilerele mai cad, asta e, ai atâta mașină de cât îți permiți.
    8 4
  • Stati linistiti...La ce tehnologie are Tesla...o sa faca masina autonoma si singura isi va pune si spoilerul la loc cand pica.
    24 2
  • Seriff
    Greva prostiei mai degraba, sa ajungi sa faci foamea din cauza unui produs, cine te-a pus sa cumperi asa ceva.
    Intre timp:
    https://autolatest.ro/stiri/vezi-de-ce-exista-romani-care-a-renunta-la-masina-electrica-in-favoarea-celor-diesel-sau-hybrid/
    15 5
  • @Dutz : pe bune ?...ne inveti ce inseamna spoiler de protectie acuma ? Explica tu cum ar putea acesta sa cada de la ploaie , ca pe mine nu ma duce capul. Eu toate pe care le-am vazut ( si unele chiar le-am dat eu jos cu mana mea ca sa pot parca la bordura) sunt prinse serios de bara cel putin in clipsuri sau o metoda similara si nu prea le poti pierde decat daca le agati cand dai cu spatele . Cum draci sa cada de la ploaie !?
    9 0
  • Asa ceva..... :))
    7 1
  • Mircea Badea
    dupa poza pare un protest bmw.

    sunt doar cateva masini, nu m-as mira sa fie rusi la volanul lor..

    majoritatea sunt super multumiti, asta conteaza..se vinde ca painea calda. iar calitatea se tot imbunatateste.

    dizalul a trisat la toti nu doar la vag..si inca nu e egal cu benzinarul.

    bateria o folosesti dupa la stocare impreuna cu panourile. nimic nu se pierde, doar evolueaza!
    1 23
  • Ce-am spus eu si ce spui tu?
    Mai citește o data si nu te agita inutil, eram doar puțin ironic fata de cine a scris articolul.
    8 0
  • Serios Mircea, asta este tot ce poți după câteva ore de stres? Subțirel… hai la ședința din noi ca ai scos doar un fâs!!!
    14 0
  • @Badea
    bateria o folosesti dupa la stocare impreuna cu panourile. nimic nu se pierde, doar evolueaza!

    Ha ha ha din nou. Bateria ti-o legi de gat si o folosesti in loc de nicovala cand te arunci in Dunare, dupa ce ti-ai data seama ce afacere ai facut. Ha ha ha.
    12 1
  • @pupinbăsău
    S-a mai spus, 60 k o electrică pentru stocare, panouri fotovoltaice, minim 10 k pentru o instalație de 6kWh. Ambele necesită mentenanță, ambele sunt tehnologii experimentale aruncate în piață pe subvenția statului.
    În lipsa infrastructurii elementare, electrică în România este o mașină legată cu ața de casă. Utilitate minimală, preț prostesc.

    Defectele de fabricație, aventurile din service, pt Tesla, doar la Viena, ard în flăcări, manevrabilitate de camion, tratament special, de telefon mobil ținut în curte și multe altele sunt bonus pentru imaturi.
    10 1
  • Seriff
    https://autolatest.ro/stiri/americanii-sunt-rugati-sa-nu-mai-foloseasca-masinile-electrice-cateva-zile-pentru-ca-reteaua-nu-face-fata/
    9 1
  • Normal ca au probleme cu manerele , fiindca sunt ingropate in portiere si daca vine o ploaie urmata de inghet - nasol.
    Bateria o ai asa cum o folosesti. ai instructiuni clare , dar cred ca nimeni nu le respecta.
    Stati linistiti ca eu sunt foarte multumit de Tesla, mai ales cand merg gratis de la Timisoara la Constanta sau de la Alba la Viena .
    4 14
  • Seriff
    @Radu, cum adica mergi gratis?
    Curentul nu costa? Si cati bani ai dat pe masina?
    5 2
  • 12 ore la Lidl, 12 la Kaufland, moca
    4 1
  • Seriff
    Pai norma, ca mie imi da cu virgula, orice om care da 60.000 pe o masina, 10.000 pe panouri, vine si zice ca merge gratis.
    Gratis mergi cu un Matiz de 1000 de euro pe GPL, pana la 60.000 euro mergi 3 vieti si tu si nepotii tai.
    10 1
  • @sheriff
    cu matizu mergi inapoi in secolul 20. pai ori suntem prezenti ori nu mai suntem?
    1 5
  • Seriff
    Era doar un exemplu, poti sa iti iei o masina 2016-2017 sh diesel cu maxim 10.000 si sa mergi cu consum de 4%, cu dotari decente, ori vrei sa mergi gratis ori vrei figuri, cine are 60.000 euro sa dea pe o masina nu e interesat sa faca economie, pur si simplu e interesat sa se dea mare la vecini.
    5 1
  • Radu a găsit ceva mărunțiș in Pușculița si si-a luat o masina de 60.000 de euro “gratis”. Si tot gratis merge la Viena la aspirația unor mașini diesel sa culeagă lebede, mai nou s-au înmulțit necontrolat, din cauza ca mulți au devenit vegani. Oricum la Viena merge la întâlnire tot gratis cu noii lui prieteni din service-ul Tesla.
    Radu-le faptul ca tu ești mulțumit are legătura doar cu propriile tale valori si așteptări, lucru care poate fi manipulat. In cazul tău Musk and co. au făcut o treaba buna, dar dacă ești ok cu alegerea ta totul ok. Problema apare când spui ca mergi gratis, nu știu ce vârsta ai dar îți spun doua chestii cu orice risc, Moș Crăciun nu exista si mimic nu este gratis… sper ca nu am stricat Crăciunul ;)
    7 3
  • RomaniaTeIubesc
    Plastic EURO 7
    2 0
  • Și astfel Dacia Șpring va ajunge pe locul I în topul fiabilității.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru