Norvegia: Proprietarii Tesla Model S vor primi despăgubiri pentru un soft care a diminuat performanțele bateriei

de Paul Cosma
Vineri, 04.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clienții norvegieni de Tesla Model S care au primit o actualizare over-the-air vor fi despăgubiți de constructor din cauză că softul instalat le-a diminuat performanțele bateriei.

Autoritățile din Norvegia au fost nevoite să “medieze” un conflict între proprietarii de Tesla și compania americană. 

Potrivit presei locale, peste 30 de proprietari de Model S, care au cumpărat mașinile între 2013 și 2015, cu baterii de 85 kW, au reclamat faptul că ultima actualizare de software a dus la scăderea capacității bateriei și la reducerea semnificativă a puterii de încărcare. 

Instanța în care a fost disputat acest conflict a stabilit că acești clienți vor trebui să primească despăgubiri în valoare de 13.300 de euro fiecare. Decizia a fost luată în urmă cu câteva zile, după ce procesul a început la finele anului 2020, potrivit profit.ro. 

Au fost solicitate teste ale bateriei care au demonstrat că timpul de încărcare a crescut, iar puterea totală a scăzut. Reprezentanții Tesla au justificat modificarea introdusă în software prin faptul că au dorit să protejeze bateria și să-i crească timpul de utilizare, însă ei nu s-au prezentat în proces. 

Via profit.ro

Comentarii (12)

  • deci toti umbla cu softu'
    22 1
  • @edikk
    Ti s-a facut rau cand ai citit stirea asta? Vrei sa chem ambulanta electrica sa-ti faca un calciu,un electrosoc?
    20 3
  • Seriff
    Tesla cand vin in showroom, nu sunt aduse cu platforme diesel? Intreb pentru un prieten.
    21 4
  • @12.47.... evident ca nu... acestea sunt transportate cu cybertrucku ori semi
    13 0
  • Seriff
    Rachetele lui Musk sunt electrice? Le incarca pe luna sau unde?
    15 0
  • inexorabil
    Minunata (tocmai pentru că este Perfectă) Lume Nouă.

    Apropo, ce se mai aude cu uzina de lângă Berlin? Îi fericeşte sau nu pe friţi? Se vor călca unii pe alţii înghesuindu-se la inaugurare?

    Sau poate că inclusiv atunci vor fi prea ocupaţi să le vândă fraierilor din Est potroace Diesel :)

    PS. “Nu s-au prezentat la proces”…Vă explică tetea cauza: tocmai când să intre pe uşile tribunalului, au realizat că şi-au uitat acasă pancartele indispensabile “Toţi pentru justiţie”.
    7 1
  • Edikkk
    Foarte bine!

    Greşeşti - plăteşti !!

    indiferent cine eşti. Bravo Norvegia!
    4 5
  • inexorabil
    Vai, cum aşa, bre Electrikkk? Carevasăzică, recunoşti că arhitecţii NWO nu sunt dumnezei omniscienţi, omnipotenţi şi infailibili? Cu alte cuvinte, dinspre “Vest” nu adie numai miresme?...

    “Mda”. Ce mă fac cu această “dilemă”, anume dacă eşti una şi aceeaşi persoană cu…Mafănel, care NICIODATĂ n-ar scrie o curbură de literă cum că idolii lui pot greşi cumva, cândva, sau se pot confrunta cu slăbiciuni inerente. De pildă, ori de câte ori abordează tema Volvo sau Tesla, ai crede că reliefează nişte capodopere tehnice vecine cu utopia – în contrast, universul BMW (constituit din producător plus utilizatori) cică ar fi plin de “bube”, inclusiv pe latura…electrică. La fel se întâmpla pe vremea când se prosterna în faţa lui Lexus (cel mai probabil: fără a deţine vreunul vreodată), de parcă el însuşi ar fi coborât pe infama noastră planetă un înger sau altă minune Cerească.
    Între timp, a devenit robul propriei sale patimi, perorând şablonard.

    De altfel, specimenul nostru forţează limitele normalităţii, “urând de moarte” regimurile totalitare, dar fix cultul personalităţii întreţine dumnealui, chit că are în vedere mai multe persoane, nu una singură, în conformitate cu definiţia sintagmei. Şi n-ar fi singurul de pe aici!
    Precum în scenariul orwellian, oile iubesc porcii neîncetat şi necondiţionat!

    Oricum, este de remarcat această decenţă în cazul tău, dacă eşti o persoană distinctă de Mafia. Lui i se aplică principiul “Hoţul strigă *Hoţii!* “, dar adaptat, înlocuind hoţul cu fanaticul.
    6 1
  • inexorabil
    PS. Din păcate pentru tine însă, ikkkă, mi-am luat Diesel “din cauza” ta şi voi repeta gestul, încă şi mai intens!!! Adică de la doi litri voi “sări” la cinci.
    Promisiunea este promisiune – nu comportă discuţii. Indiferent dacă te-ai mai tempera în e-zelul tău. Asta e! Eu sunt iNOxorabil.
    5 2
  • inexorabil
    Şi acum, să behăim în cor: soft de la nemţii dinozaurieni rrr-ăăă-uuu, soft de la e-mântuitori b-iii-n-eee!
    4 1
  • Edikkk
    @inexo

    Nu am idoli.
    Şi dacă aş avea, singurul care ar merita, ar fi Iisus.
    2 3
  • inexorabil
    Da, da’ vezi că primejdia supremă din Ortodoxie este să-ţi faci un idol chiar şi din Dumnezeu Însuşi, fiindcă – magnum argumentum – închinarea cuvenită necesită măsură şi mai ales smerenie, pe care nu le poţi deprinde şi nu te pot căli duhovniceşte decât cu multă trudă, cădere, revenire şi suferinţă, până la ultima ta suflare obştească…

    Iar dacă zici că-L iubeşti pe Hristos, apoi nu te îndeamnă El, Dumnezeul întrupat, să fii atent la duhurile vremurilor?! El Personal te avertizează, la fel Apostolii Lui şi toţi slujitorii Lui cucernici. Citatele din Scriptură şi din alte cărţi sfinte te-ar copleşi înşirându-le aici.

    Se pare însă că nu ţi-ai clarificat acest aspect deloc minor, din moment ce înghiţi pe nemestecate (e-)mâncărurile îmbietoare la prima vedere, dar otrăvitoare în substanţă…
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru