Noua ediție specială Toyota GR Corolla Morizo Edition. Mai mult cuplu și producție limitată la 200 de exemplare

de Tiberiu Safta
Joi, 02.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a prezentat o nouă ediție specială a noului hot hatch GR Corolla, numită Morizo Edition. Numele ediției este, de fapt, porecla lui Akio Toyoda, președintele mărcii nipone, iar modelul primește câteva modificări la motor și renunță la câteva echipamente esențiale. Modelul va fi produs în 200 de exemplare.

Constructorul japonez a lansat, recent, hot hatch-ul GR Corolla, cea mai puternică versiune a compactei japoneze. Acum, Toyota a pregătit o ediție specială pentru acest model, numită Morizo Edition. Numele noului model este porecla președintelui mărcii, Akio Toyoda, iar mașina a fost special modificată pentru performanțe îmbunătățite pe circuit.

Modelul păstrează același motor cu trei cilindri, turbo, de 304 cai putere. Însă, cuplul a crescut de la 370 Nm la 400 Nm, iar timoneria cutiei de viteze manuale cu 6 trepte a fost scurtată. Toyota nu a oferit informații despre performanțele noului model special.

Greutatea lui GR Corolla Morizo Edition este cu 48 de kilograme mai mică decât cea a versiunii standard. Asta pentru că, mai multe elemente ca bancheta spate, difuzoarele audio spate, regulatoarele geamurilor spate și ștergătorul din spate au fost eliminate.

La exterior, sunt montate prize de aer noi în partea din față pentru o răcire mai bună a frânelor, iar eleronul spate este mai mic decât cel folosit la modelul Circuit Edition.

Jantele exclusive, de 18 inch, sunt încălțate în anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2. GR Corolla Morizo Edition poate fi vopsit în gri mat sau într-o culoare perlată. La interior se regăsește Alcantara cu accente roșii.

Noul Toyota GR Corolla Morizo Edition va fi produs în numai 200 de exemplare.

via Toyota

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    de ce au miscorat eleronul?! compenseaza cu grila marita sau?

    de ce nu au eliminat si usile spate? cum au crescut cuplul fara putere? de ce nu are anvelope japoneze?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru