Noua generație Honda Civic pentru Europa. Disponibilă doar cu motor hibrid

de Alexandru Monenciu
Joi, 24.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a publicat primele imagini și informații despre versiunea europeană a celei de-a 11-a generații Civic (hatchback). Aceasta va fi disponibilă doar cu sistem hibrid de propulsie.

Cea de-a 11-a generație Honda Civic a debutat oficial la finalul lunii aprilie. Dacă atunci am făcut cunoștință cu versiunea dedicată publicului american (sedan), acum a venit momentul să cunoaștem modelul care va fi vândut în Europa (hatchback).

Din punct de vedere estetic, noul Civic hatchback este aproape identic cu versiunea sedan, singura diferență fiind partea din spate, care a fost redesenată. Stopurile au fost revizuite și sunt unite de o bandă subțire.

Și interiorul a fost preluat de la Civic sedan, numai că în cazul versiunii hatchback, bancheta este rabatabilă în raport 60/40. Asta înseamnă un volum mai mare de încărcare pentru portbagaj (Honda nu a precizat exact cât). Totodată, pasagerii din spate au mai mult loc pentru picioare (+36 mm).

În Europa, noua generație Honda Civic va fi disponibilă doar cu sistem hibrid de propulsie. Acesta este fără încărcare la priză și este deja disponibil pe modele ca Jazz, Jazz Crosstar, CR-V și HR-V.

Sistemul e:HEV este format dintr-un motor pe benzină, o unitate electrică, un generator și o baterie de mici dimensiuni.

Honda Civic va debuta pe piața europeană în toamna anului viitor.

via Honda

Comentarii (16)

  • netam-nissan
    tot mai umflat, mai banal și mai hibrid Civicul ăsta cu care nu-s de Accord, deși seamănă.
    o fi bun nu zic ba, dar pare scos dintr-o mașină a timpului uitată-n marșarier.
    35 5
  • Seriff
    Mi se pare mie, sau modelul vechi arata mai bine?
    29 7
  • Balaurul de tinichea
    Macar arata mai bine decat noul Golf!
    21 6
  • Faceti ceva cu site ul asta! E singurul care abia se misca cand dai clik pe el!
    12 3
  • O sa piarda mult din clientela fidela , dar o sa castige la fel de mult din alta zona a clientelei. Da, masina nu mai arata la fel de original si agresiv , dar pt. altii ( si credeti-ma ca sunt mai multi) faptul ca nu mai arata ca desprinsa din NFS nu e deloc o bila neagra. O sa intre chiar si in vizorul flotelor pt. care Octavia reprezinta cam singura alternativa de business in zona de 20-25 k euro.
    14 2
  • Seriff
    Sunt curios daca va aparea si versiunea TYPE-R
    7 1
  • @balaure, mie imi place designul modelelor VW. Il consider mai matur si mai echilibrat decat al japonezelor.
    9 16
  • Bine,sincer acum,Civic-ul asta de acum mi se pare incredibil de hidos,sub golf-ul nou.
    7 12
  • singura legătură între un VW șio Hondă sunt stațiile peco...de unde se alimentează.
    22 0
  • Ce pot sa zic... design-ul asta mai îmblânzit avantajeaza proportiile sedanului, varianta care deja a fost lansata in State si care a primit multe aprecieri pozitive. Cu siguranta va exista si o varianta TypeR care va arata mult mai bine decat versiunile civile.
    Generatia X e agresiva din start si cu mici artificii o poti aduce aproape de aspectul TypeR, cu aceasta ultima versiune va fi mult mai clara diferenta.

    Cum deja am intuit Europa va primi motorizarea hibrida. Ma mira faptul ca totusi nu este oferit 1.5 turbo, deoarece e un motor relativ nou dar performant.

    Tot mai sper la o varianta break :|
    8 0
  • mircea badea
    reno laguna?
    3 0
  • Testarossa
    @Seriff:

    "Mi se pare mie, sau modelul vechi arata mai bine?"

    Asa e, subiectiv modelul vechi arata mult mai bine. Cel putin pt mine. Fatza noului model e banala, mie imi pare rau ca Honda a desenat asa ceva. O spun ca fan al japonezelor. Maine poimaine Toyota va desena masini mai atractive ca Honda. Macar avem Mazda si Lexus de frumoase. Hmmmm, c'est la vie!
    6 0
  • pacat ca in europa nu se comercializeaza si motoarele din sua: 2.0 aspirat vtec de 160 cai si 1.5 turbo de 180 cai . din pacate doar cu cvt, pentru ca mt va fi folosita exclusiv la veriunile sportive, type s si type r.
    si asa i-am raspuns si lui sherif, caci type r va ramne in gama si va avea peste cei 320 cai ai veriuniii actuale.
    9 1
  • @Testarossa
    De ani de zile Toyota deseneaza mai bine ca Honda. CHR este muult peste HRV, mie personal Corolla mi se pare mai interesanta ca Civic, Rav4 este mult mai misto ca CRV. Dar este doar o parere personala.
    9 3
  • @someone23
    În SUA Civicul hatchback va fi oferit și cu manuala 6 trepte, pe ambele motorizări de 2.0 aspirat si 1.5 turbo. Inclusiv pe versiunea Si si TypeR.
    5 0
  • Seriff
    Pai in SUA nu sunt prostiile astea de norme de poluare din Europa, unde comunismul devine din ce in ce mai real.
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru