Noua generație Kia Sorento include un sistem de parcare autonomă: tehnologia, disponibilă doar pe versiunea diesel

de Daniel Popescu
Joi, 20.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a dezvăluit că noua generație Sorento include un sistem care permite parcarea autonomă inclusiv din exteriorul mașinii. Tehnologia este disponibilă doar pe versiunea diesel a SUV-ului.

Noua generație Kia Sorento a fost prezentată oficial în luna februarie, iar începând din iunie poate fi achiziționată și de pe piața din România.

Una dintre noutățile propuse de constructorul sud-coreean este sistemul de parcare autonomă Remote Smart Parking Assist (RSPA). Kia menționează că noul sistem de asistență permite parcarea inclusiv din exteriorul mașinii, prin utilizarea cheii de contact.

Prin urmare, sistemul RSPA este util atunci când șoferul vrea să parcheze în spații înguste sau atunci când se întoarce la mașină și constată că nu poate urca la volan din cauza unui alt vehicul parcat prea aproape.

Tehnologia controlează accelerația, frânele și direcția, iar sistemul acționează automat frâna în cazul în care senzorii ultrasonici detectează un alt vehicul în mișcare, un biciclist sau un pieton.

Totuși, Kia menționează că sistemul RSPA este disponibil doar pe versiunea diesel a noului Sorento, care mizează pe un propulsor de 2.2 litri cu 204 cai putere și o cutie de viteze automată cu 8 trepte. În România, prețul de pornire al acestei versiuni este de aproape 43.000 de euro.

În schimb, sistemul nu este disponibil pe versiunea hibridă de 230 de cai putere.

În curând, noul Sorento va fi disponibil și într-o variantă plug-in hybrid cu 265 de cai putere și cu baterie de 16.6 kWh.

Kia Sorento: versiuni, date tehnice și prețuri.

Via Kia

Comentarii (2)

  • Curios dece doar pe versiunea Diesel? Foloseste fumul pentru orientare? :)
    6 0
  • mircea badea
    deci va disparea/interzisa curand, sper..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru