Noua generație Lexus GX: fratele premium al lui Toyota Land Cruiser

de Alexandru Monenciu
Vineri, 09.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a publicat primele imagini și informații despre noua generație a SUV-ului GX. Va ajunge pe anumite piețe din estul Europei începând din 2024.

După o lungă perioadă de promovare, Lexus a dezvăluit acum noua generație a SUV-ului GX. Construit pe o arhitectură nouă, GA-F, modelul nipon a fost reproiectat de la zero, dar a rămas un off-roader luxos și foarte capabil.

Din punct de vedere al dimensiunilor, noul GX este mai lung, mai lat și are un ampatament mărit, comparativ cu modelul pe care îl înlocuiește. Concret, are o lungime de 4.950 milimetri, o lățime de 1.980 milimetri, 1.865 milimetri sunt trecuți în dreptul înălțimii, iar 2.850 milimetri în dreptul ampatamentului.

Actualul limbaj de design Lexus a fost adaptat pentru noul GX. Avem, printre altele, o grilă frontală generoasă, jante de 18 inch încălțate cu anvelope All-Terrain de 33 de inch, aripi evazate și stopuri unite cu o bandă LED.

HABITACLU PREMIUM

Habitaclul poate găzdui până la 6 persoane. Ele vor găsi aici, pe lângă materiale și finisaje premium, un instrumentar de bord digital, cu ecran de 12.3 inch, display central de 14 inch pentru sistemul multimedia și scaune mai confortabile la drum lung.

ADIO V8, BUN VENIT V6 TWIN-TURBO

Marea noutate, dacă ne referim la departamentul tehnic, este dispariția motorului V8 de 4.6 litri.

Dar, înainte să te întristezi, trebuie să știi că noua unitate V6 twin-turbo, de 3.5 litri, dezvoltă 354 CP și 650 Nm.

Cu 45 CP și 46 Nm mai mult decât vechiul propulsor cu două pistoane în plus. Totodată, vine alături de o transmisie automată cu 10 rapoarte și, desigur, alături de o tracțiune integrală.

Ulterior, gama va fi completată de o versiune plug-in hybrid care va avea la bază un motor de 2.4 litri, pe benzină.

Mai trebuie menționat că versiunea cu motor V6 are o capacitate de tractare de 3.5 tone.

Suspensia a fost recalibrată pentru un plus de stabilitate, dar și pentru un confort sporit atunci când suprafața de rulare nu este ca în palmă. Tot pentru rularea în off-road sunt prezente sistemele Electronic-Kinetic Dynamic Suspension System, Multi-Terrain Select, Crawl Control, Downhill Assist Control și 3D Multi-Terrain Monitor.

VARIANTĂ GX OVERTRAIL

Dacă tot suntem la acest capitol, Lexus va oferi noul GX și într-o variantă Overtrail.

Gândită special pentru amatorii de off-road, aceasta propune jante de 18 inch, exclusive, protecții negre pentru aripi, scuturi din aluminiu și spoilere speciale.

Noua generație Lexus GX va ajunge în reprezentanțele din Europa până la finalul anului curent. De asemenea, va fi disponibil pe anumite piețe din Europa de Est începând din 2024.

via Lexus

Comentarii (2)

  • Octavian
    Arata foarte patrătos , nu imi place.Da motorul V6 produce mai multi cai dar nu se aude la fel ca V8.
    3 11
  • Lăcătuș
    În sfârșit ceva mai elaborat care să concureze cu Defender.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru