Noua generație Mercedes-Benz Clasa S va fi primul model cu airbag-uri care vor proteja pasagerii din spate în cazul accidentelor frontale

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Luni, 27.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat că noua generație Clasa S va fi primul model echipat cu airbag-uri care vor avea rolul de a proteja pasagerii din spate în cazul unor accidente frontale.

Mercedes-Benz continuă să ofere informații despre noua generație Clasa S înainte de prezentarea oficială programată pentru 2 septembrie.

De data aceasta, producătorul german a dezvăluit că noul Clasa S va fi primul model din lume cu airbag-uri care vor avea rolul de a proteja pasagerii din spate în cazul unor accidente frontale.

"Acest lucru necesită un concept cu totul diferit de cel al airbag-urilor frontale", menționează producătorul într-un comunicat de presă.

De asemenea, Mercedes-Benz a dezvăluit că noul Clasa S va integra și noua funcție Pre-Safe Impulse Side care va utiliza suspensia E-Active Body Control pentru a ridica întregul vehicul atunci când senzorii detectează un accident iminent.

În plus, la fel ca și până acum, în anticiparea unui accident, șoferul și pasagerul din dreapta lui vor fi "mutați" mai aproape de centrul mașinii prin intermediul unei tehnologii dezvoltate pentru scaune.

Din păcate, Mercedes-Benz nu a furnizat încă niciun fel de detalii despre modul în care vor funcționa noile airbag-uri pentru pasagerii din spate.

Mercedes-Benz a anunțat deja o serie de îmbunătățiri majore la interior pentru Clasa S, prin intermediul unui nou sistem de infotainment MBUX care va integra un instrumentar de bord 3D, în timp ce sistemul Head-up Display va avea realitate augmentată.

Astfel, funcțiile nou introduse pe sistemul de infotainment vor avea ca efect eliminarea a 27 de butoane fizice.

Anterior, oficialii Mercedes-Benz au confirmat că noua generație va avea și o versiune plug-in hybrid cu autonomie de 100 de kilometri.

Până la lansarea din 6 septembrie, germanii vor mai oferi informații și despre sistemele de siguranță (29 iulie) și alte detalii despre interior (12 august).

Via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru