Noua generație Opel Astra va avea versiune plug-in hybrid: lansarea va avea loc în 2021

de Daniel Popescu
Vineri, 28.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunțat că noua generație Astra va apărea în 2021, iar hatchback-ul va primi inclusiv o versiune plug-in hybrid. Producția va avea loc în Germania și Marea Britanie.

Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunțat în această săptămână o serie de informații importante despre viitoarea generație Opel Astra. Aceasta va fi lansată oficial în cursul anului 2021 și va fi dezvoltată pe platforma EMP2 a Grupului PSA.

Oficialii Opel menționează că Astra va beneficia și de o versiune electrificată, fără să ofere însă detalii despre aceasta. Totuși, știm deja că platforma EMP2 permite dezvoltarea de modele cu motoare cu combustie internă și modele cu sisteme de propulsie plug-in hybrid, astfel că noul Astra va primi o versiune plug-in hybrid.

În prezent, platforma este utilizată inclusiv pentru Opel Grandland X Hybrid4, care beneficiază de un motor pe benzină de 1.6 litri și 200 de cai putere acompaniat de două motoare electrice de câte 109 cai putere. În total, sistemul plug-in hybrid oferă echivalentul a 300 de cai putere, iar acumulatorul Li-Ion de 13.2 kWh are o autonomie electrică de 50 de kilometri (WLTP). Nu este însă clar dacă noul Astra va prelua acest sistem PHEV sau va utiliză o versiune mai simplă a acestuia.

În prezent, Opel Astra este produs la uzinele din Ellesmere Port (Marea Britanie) și Gliwice (Polonia), însă constructorul german a anunțat că noua generație va fi produsă la facilitatea din Marea Britanie și la uzina de casă din Rüsselsheim.

Decizia a fost luată la capătul unor negocieri pe care oficialii Opel le-au purtat cu IG Metall, sindicatul muncitorilor din Germania.

În perioada următoare, Opel va lucra la o serie de îmbunătățiri la uzina de la Rüsselsheim pentru ca aceasta să fie pregătită pentru producția noului Astra.

De asemenea, Opel a confirmat că modelul Insignia va fi produs în continuare la Rüsselsheim.

Via Opel, Electrive

Comentarii (1)

  • Până atunci, generația actuală trece neobservata cu toate că a fost destul de lăudata de jurnaliști. Cred că am văzut vreo 4 pe stradă. Păcat de ea.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru