Noua generație Peugeot 2008 vine în 2019: platformă nouă cu versiune electrică și elemente de la 3008 și 5008

de Daniel Popescu
Marti, 24.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Peugeot 2008 va fi lansată în 2019 pe o platformă nouă dezvoltată împreună cu chinezii de la Dongfeng, care va permite și lansarea unei versiuni electrice. Modelul va prelua elemente de la Peugeot 3008 și 5008.

La Salonul Auto de la Geneva din 2016, Peugeot 2008 a primit un facelift discret care a inclus un nou design pentru grilă, însă adevăratele schimbări sunt programate pentru cea de-a doua generație, care va fi prezentată oficial în cursul anului 2019.

Astfel, Peugeot 2008 va utiliza o platformă nouă dezvoltată de constructorul francez împreună cu partenerul său chinez Dongfeng care va permite o scădere a masei, dar și integrarea unei versiuni electrice. Gama de motorizări va include însă atât unități pe benzină, cât și propulsoare diesel.

Din punct de vedere al designului se așteaptă de asemenea modificări importante și este de așteptat ca noul Peugeot 2008 să ofere un spațiu mai mare pentru pasagerii din spate, dar și un volum mai mare pentru portbagaj, îmbunătățiri specifice pentru numeroase modele, aproape indiferent de segmentul din care fac parte.

Sistemul i-Cockpit va fi preluat direct de la "fratele" mai mare 3008, iar numeroase alte elemente de la acesta și de la 5008 vor ajunge de asemenea și pe noua generație 2008, inclusiv sisteme de asistentă.

Modelul se va adresa în special persoanelor care doresc un SUV de oraș, iar aceasta ar putea fi și explicația pentru care Peugeot nu are nicio intenție să ofere transmisie integrală pe 2008. În schimb, francezii vor integra sistemul Grip Control pentru cei care vor să aibă parte de un comportament mai bun pe drumurile mai puțin asfaltate.

Via Caradisiac

Comentarii (4)

  • Dupa directiea in care se indreapta PSA, e clar ca fanii de OPEL second hand (masina germana in viziunea unora :))) ) vor intra in greva. Masina americano-coreana se va transforma intr-o franzela chinezeasca.
    2 8
  • tc1900
    dongfeng technology, ce poti sa iti doresti mai mult
    2 5
  • Mi se pare hilara rau traba ca-i criticam pe chinezi cu tehnologia lor. Nu de alta, insa asa s-a intamplat in SUA si cand au aparut primele modele japoneze, care nu erau altceva decat niste modele americane si europene copiate. Mai tarziu povestea s-a repetat cu marcile coreene. Atat japonezii cat si coreenii stau in prezent mai bine ca productie ca brandurile americane si la fel ca cele europene.

    Oricum o dam, asiaticii sunt mai competitivi si poate mai seriosi (cu fofarlica umbla toti, indiferent de continentul de provenienta). Vezi lumea IT (incluzand si foto) in care cam toate brandurile sunt din Taiwan, Coreea, Japonia si China. Acum 80 de ani americanii si europenii aveau monopol in zona foto.
    7 1
  • bine ca nu au facut o platforma cu romanii....
    care de facut pe desteptii sunt primii
    cand e de facut ceva bine........"lasa mey, merge si ashea, o dam pe dupe perdea!"
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru