Noua generație Renault Megane RS vine la toamnă: va avea 300 CP

de Cornel Șocariciu
Luni, 22.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault Megane RS este unul dintre cele mai așteptate hothatch-uri ale momentului. Francezul va avea un motor nou care promite 300 de cai putere.

Esential 300 de cai putere ar urma să ofere motorul de 1.8 Turbo de pe viitorul Megane RS.
În urmă cu câteva luni, Renault a publicat un teaser cu viitoarea generație Megane RS. Hothatch-ul producătorului francez va fi gata în scurt timp, iar debutul internațional a fost programat pentru Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Conform informațiilor venite din partea unor surse apropiate companiei, dezvoltarea noii generații Renault Megane RS a început în același timp cu cea a versiunii "civile" pentru a maximiza resursele implicate. Tot vocile apropiate constructorului francez spun că sub capota noii generații Renault Megane RS se va afla motorul de pe proaspătul Alpine A110.

În aceste condiții, vom vedea un 1.8 Turbo care promite să ofere 300 de cai putere. Vă reamintim că pe A110 unitatea produce 252 de cai putere și 320 Nm. Resursele motorului turbo vor fi manageriate de o cutie automată cu dublu-ambreiaj (transmisia manuală ar urma să fie oferită doar pe anumite piețe), iar transferul către asfalt se va face doar de pe puntea față.

În aceste condiții, viitorul Renault Megane RS va ataca cele 7 minute și 43.8 secunde realizate de Honda Civic Type R pe Nurburgring.

Pentru un plus de dinamică și agilitate, inginerii Renaultsport vor miza pe o un sistem de direcție integrală, iar amortizoarele adaptive ar putea face parte din oferta francezilor. Sistemul de frânare va primi și el un update consistent.

Pe final vă spunem că Renault va oferi și versiunile Trophy și Trophy R.

Via | Autoexpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru