Noua generație Skoda Rapid vine în 2019: compacta va fi promovată ca un hatchback de familie

de Daniel Popescu
Vineri, 23.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda va lansa anul viitor noua generație pentru Rapid, care va fi promovată ca un hatchback tradițional de familie pentru a permite poziționarea compactei Octavia pe o treaptă superioară de tehnologie și preț.

Skoda a anunțat în această săptămână lansarea a 19 actualizări în gama de modele pe parcursul următorilor doi ani, printre care și versiunea de serie a SUV-ului Vision X. Pe listă se află însă și gama de modele compacte, iar oficialii Skoda vizează o îmbunătățire a ofertei reprezentată în acest segment de Rapid și Octavia.

Constructorul de la Mlada Boleslav este nemulțumit de vânzările mici înregistrate de Rapid, motiv pentru care compacta va primi în 2019 o nouă generație dezvoltată pe platforma MQB A0, similară cu cea folosită de Seat Ibiza sau Volkswagen T-Roc. În plus, noul Rapid va fi disponibil doar în versiunea hatchback cunoscută în prezent sub numele de Spaceback, întrucât obiectivul este promovarea modelului drept un hatchback tradițional de familie.

"Poziția noastră în segmentul hatchback-urilor de familie este extrem de slabă din cauza lui Rapid Spaceback, așa că anul viitor vom lansa un nou Rapid în acest segment. Ne vom asigura că atrage un nou tip de client și ar trebui să obținem mai multă tracțiune în acest segment dominat de Golf.

Există un spațiu între Fabia și Octavia pe care am încercat să-l acoperim prin Spaceback, dar nu a mers prea bine. Credem că, cu noua generație de anul viitor, ne vom descurca mai bine", spune Alain Favey, directorul de marketing și de vânzări al Skoda.

Prin această strategie, Rapid ar putea însă să canibalizeze vânzările celuilalt model compact din gamă, Octavia. Totuși, Skoda ar putea evita acest lucru prin promovarea Octaviei drept un model cu mai multe tehnologii și cu un interior mai pretențios la lansarea noii generații din 2020, ceea ce va permite inclusiv o creștere a prețului de pornire.

Via Auto Express, Caradisiac

Comentarii (7)

  • masina aste e compacta sau subcompacta? intreb si eu
    2 9
  • Este compactă la limita inferioară raportat la dimensiuni.
    2 6
  • la cat de urata e actuala Octavia, probabil ca vanzarile de Rapid vor exploda. :D
    3 9
  • Gyuntar dela Ooy
    Mno ce-i, iar vinitz cu to' feliu de triciclete a lu' aia din Mlada Boleslav?...
    1 9
  • Poate neesential,dar T-Roc este construit pe platforma A1,faceti confuzie cu viitorul T-cross.
    0 2
  • Ciprian
    Daca mai discutati sau faceti test drive cu Skoda, va rog sa ii intrebati ce parere au de problemele cu senzorul de asistenta pentru franrea de urgenta. Pe Rapid si Fabia este jos in bara si la cea mai mica lovitura de piatra sau daca cineva se supara si ii da un sut, acesta se deregleaza si trebuie recalibrat, se poate deregla chiar si de la gropi, iar garantia nu acopera niciuna din aceste posibile probleme, costul pentru recalibrare fiind destul de mare.
    Este util sistemul, dar costul este mai mare decat cel platit pentru optiune.
    0 0
  • Rapidul nu se va mai produce nu datorita vinzarilor ci datorita pretului prea mic si apare Scala cu un pret mai mare sa nu-i faca concureta lui Octavia.Eu am Rapid 110 cp 13500 eu cu 13 optiuni iar Octavia la aceleasi optiuni fara dicount era 21-22000 deci cu discount vreo 20.Diferenta a fost la acel moment 5-6 mii.Acum diferenta va fi de vreo 2-3 mii.Apropos daca se continua productia Solenta paralel cu Logan cere credeti ca era mai cumparata??E aceeasi strategie de marketing iesi cu un produs ieftin si bun iar cind bizonii sau obisnuit ii schimbi denumurea si pretul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru