Noua generaţie Toyota Corolla se va lansa în luna noiembrie

de Bogdan Mirică
Luni, 01.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota pregăteşte cu atenţie ofensiva sa în segmentul sedanurilor compacte. Noua generaţie Corolla va fi mai agresivă, mai spaţioasă şi mai mare şi se va lansa în luna noiembrie.

După ce a impresionat publicul prezent la Salonul Auto de la Detroit cu noul concept Corolla Furia, Toyota se pregăteşte să dea liber la producţia versiunii de serie a modelului compact. Noua generaţie Corolla ar urma să ajungă pe piaţă mai devreme decât ne aşteptam, chiar în toamna acestui an, având în vedere importanţa sa pentru vânzările constructorului nipon.

Potrivit oficialilor Toyota, noul Corolla va fi lansat chiar înainte de ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Los Angeles, programat să se desfăşoare în luna noiembrie. Un oficial Toyota chiar a confirmat intrarea în producţie la jumătatea lunii februarie şi disponibilitatea pe pieţele lumii cel mai târziu în primăvara lui 2014.

Conceptul Furia, expus şi în fotografiile de mai sus, anticipează un viitor Corolla ceva mai agresiv, gata să se dueleze cu rivali importanţi în segmentul sedanurilor compacte.

Urmareste Automarket
Cum e şi normal, noul Corolla va creşte în dimensiuni şi va oferi dimensiuni mult mai generoase pentru cei cinci pasageri, dar şi la nivelul portbagajului.
Nu în ultimul rând, gama de motorizări se va îmbunătăţi, oferind o eficienţă mai mare.

via edmunds

Comentarii (8)

  • inexorabil
    Cum? Nicio vorbulita a userilor pe marginea acestei splendori arhitecturale?! Ani de zile am strambat din nas in privinta design-ului general al Toyotei (divizia), dar, de cateva saptamani incoace, ma tot frec la ochi: ceva s-a intamplat in maruntaiele concernului nipon, in sens admirabil......La drept vorbind, credeam ca voi muri cu aceeasi imagine invariabil terna a Toyotelor imprimata pe retina; timpul si surprizele lui inepuizabile si imprevizibile (pai tocmai de aceea se numesc surprize, nu?) au tinut mortis sa-mi dea peste bot si inca incalculabil de repede!

    Corolla ramane, totusi, cel mai vandut model din istorie.......Daramite in noile conditii de calitate si performanta, ce hram va purta ?? Iata ca gena sport de la Celica sau Supra se transmite si fostei "femei cuminti, imune si bune la toate", Corolla.

    @Mafia, inca de pe acum iti recomand sa pui sampania la rece pana la sfarsitul anului, caci, in mod indubitabil, vei avea ce sarbatori: Toyota Group - lider autoritar al vanzarilor mondiale, urmat de VAG, GM si Hyundai (dar ultimele doua locuri sunt susceptibile de a suferi o permutare dramatica......pentru mine). Norocosule :)
    4 6
  • @inexorabil: esti tu oare prea subtil in ironie sau chiar vorbesti serios?
    6 3
  • TC1900
    arata chiar bine pt o toyota, daca vin si cu niste motoare mai de doamne ajuta - turbo benzina o pun pe wish list
    3 2
  • inexorabil
    @mntsn, ironie fata de ce? Chiar ma impresioneaza Toyota ultimelor saptamani! In sfarsit, incepe sa-mi placa noua lor configuratie exterioara. Era singurul lor punct nevralgic; de acum incolo, vom avea de-a face cu un taifun nipon, care se va abate inclusiv asupra Chinei. Unde se chinuiesc sa se impuna si VAG, si GM, si Hyundai. Acolo se va transa lupta in patru care va decide podiumul de la sfarsitul anului. VAG pare sa aiba un solid avantaj cu al sau VAG Group China, care a vandut dublu anul trecut fata de GM Shanghai, dar, la nivel global, asa cum aratam in postul anterior, normal ar fi sa triumfe Toyota, fara discutii. Pe GM inca o salveaza piata locala, dar deja americanii nu mai dau multe parale pe drapel si stelute, ceea ce......ai putea sa ne explici tu mai bine, laolalta cu @mip.
    2 4
  • Nu credeam ca esti asa usor de impresionat draga @inexorabil:). Asadar incep sa arate bine, pai sa vedem...partea frontala de la noul Auris si Rav 4 nu arata rau, asa este, asta insemnand ca nu arata rau dar nici extraordinar sa cazi pe spate, stopurile cu influente de Hyundai, ca sa nu zic mai mult, interiorul la RAV 4 arata ca la un pick-up american de nivel mediu dar cu dotari mai generoase, dar si aia de la "southfork" cara fanul cu modele bine dotate, inclusiv cu navigatie sa gaseasca vacile pe intinsele lor domenii, la Auris nu e ca la un pick-up, e ca la o compacta de anii 2000, in special consola, per total aceste 2 noi modele sunt in media Toyotei din ultimii ani, ok acest concept cu Corolla nu arata rau dar trebuie asteptat modelul de serie totusi. Concluzia mea este ca Toyota ar trebui sa faca mult mai multe in privinta designului exterior si mai ales interior, ca sa scape de punctul lor nevralgic.
    5 1
  • inexorabil
    Dane, n-am afirmat ca sunt 100 % multumit de panorama Toyotei. Intr-adevar, interioarele au ramas inca austere (hm, ii mai stim si pe alti constructori?) si nu foarte lovite de imaginatie creativa, dar japonezii sunt niste liberali din sange, care, nu-i asa?, vor urma cu rabdare si iscusinta "politica pasilor marunti"......Eu m-am orientat dupa semnele prevestitoare ale caroseriei. Exact ca in cazul unei case: daca gardul si curtea te incanta, ai presupune ca si in casa ai gasi ceva identic sau care macar sa promita cat de cat. Om trai si om vide!
    PS: Daca tot ai pomenit de pick-up american, te-as ruga, cand ai avea o clipa de ragaz, sa vizionezi urmatoarea pagina si sa-mi redai parerea ta sincera: www.hemmings.com/classifieds/dealer/gmc/sierra/1520932.html
    0 1
  • Da, GMC Sierra pare modelul potrivit pentru a te retrage in munti, partea proasta e ca trebuie sa ai multe rezerva de combustibil, dar daca ii faci o modificare sa mearga cu etanol atunci e perfecta, pare foarte robusta si pe dedesubt, te bate gandul pentru una? :)
    0 1
  • inexorabil
    Normal, primul GMC l-am vazut la noi inainte de 2000 si m-a lasat fara suflare. N-ai voie sa fii fan Buick fara sa-ti placa si GMC, ca doar merg mana in mana; numai Pontiac s-a pierdut pe drum. Visul meu cel mai atroce este sa vad oficial Buick / GMC in rromanika, cu importator agreat de GM si toate balariile / hartoagele. Nu le-ar placea valahilor? Nu se "pupa" cu mentalitatile dambovitene? Voi face tot ce-mi sta in putinta ca sa ma lupt cu morile de vant; poate le voi face sa functioneze cu apa de ploaie :)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru