Noua generație Volvo S60 va primi un pachet de performanță Polestar Engineered: 415 cai putere pentru versiunea plug-in hybrid

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Volvo S60 va fi prezentată săptămâna viitoare cu un pachet de performanță Polestar Engineered care va crește puterea versiunii plug-in hybrid de la 400 CP la 415 CP. Pachetul include și modificări la frâne și suspensii.

Volvo a anunțat miercuri lansarea unui pachet de performanță numit Polestar Engineered care este dezvoltat de Polestar.

Noul pachet este poziționat peste versiunile R-Design și va fi implementat doar pe modelele din seria 60 cu sistem de propulsie plug-in hybrid, iar primul dintre ele va fi noua generație S60.

Polestar Engineered presupune îmbunătățiri la 4 componente: unitatea de control a motorului, frâne, suspensii și jante.

Versiunea plug-in hybrid a noului S60 va avea un motor pe benzină T8 care generează 400 de cai putere și un cuplu maxim de 640 Nm, însă prin implementarea pachetului Polestar Engineered performanțele vor crește la 415 cai putere, în timp ce cuplul va ajunge la maxim 670 Nm.

Constructorul suedez menționează că aceste valori sunt valabile pentru versiunile care vor fi comercializate în Statele Unite, astfel că există posibilitatea ca datele să fie ușor diferite în cazul variantelor europene.

De asemenea, o serie de actualizări software vor contribui la îmbunătățirea consumului și reducerea emisiilor.

Jantele sunt mai ușoare și au un design care permite vizualizarea cu ușurință a etrierelor, care au fost optimizate pentru rigiditate, în timp ce discurile de frână au fost îmbunătățite pentru reducerea căldurii. La rândul lor, suspensiile spate au primit absorbante de șocuri premium Öhlins similare ca design cu cele care vor fi disponibile pe Polestar 1.

Din punct de vedere vizual, versiunile cu pachetul de performanță Polestar Engineered vor fi ușor de remarcat datorită etrierelor galbene, a evacuărilor negre și a centurilor de siguranță galbene.

Noua generație Volvo S60 va fi prezentată săptămâna viitoare în Carolina de Sud (Statele Unite), la singura uzină care va produce acest model. Presa internațională a publicat deja o imagine cu noua generație S60, iar Volvo a confirmat că modelul nu va fi oferit cu motoare diesel.

După ce va debuta pe S60, pachetul Polestar Engineered va fi oferit începând de anul viitor și pe Volvo V60 și Volvo XC60.

Via Volvo

Comentarii (1)

  • deci un S60 la care mai adaugi un pachet M aaahhh, pardon, Polestar.

    Ultimul Volvo versiune POLESTAR a fost, si din pacate va ramane, actualul S60 Polestar, cel care scoate 367 de cai, versiunea standard avand doar 306 cai. Si nu doar cu 4 modificari ci cu vreo 200, deci nu doar un simplu pachetel ca aici , ca sa ia ochii la fraieri.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru