Noul Volvo S60 nu va avea motoare diesel: lansarea modelului este așteptată în următoarele luni

de Petre Barac
Miercuri, 16.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Volvo a declarat într-un interviu că noua generație Volvo S60 nu va beneficia de nicio motorizare diesel. Lansarea noului model este așteptată în vara acestui an.

După ce au lansat noua generație a break-ului V60, Volvo vizează și lansarea versiunii sedan S60 în cursul acestui an.

La începutul lunii martie, șeful Volvo a publicat pe rețelele sociale prima imagine cu noua generație S60, care a apărut sub camuflaj în timpul unor teste efectuate în Norvegia.

Într-un interviu acordat celor de la Financial Times, Hakan Samuelsson a dezvăluit că noul S60 nu va avea motoare diesel. Constructorul a anunțat că va renunța treptat la propulsoarele diesel din gamă, urmând ca toate modelele sale să fie electrificate într-un fel sau altul.

Mai mult decât atât, suedezii vor ca mașinilor lor electrice și hibride să reprezinte jumătate din vânzările totale până în anul 2025.

Noua generație Volvo S60 este dezvoltată pe platforma SPA, aceeași pe care Volvo își asamblează toate modelele din gama superioară 90 (S90, V90, XC90) și SUV-ul XC60.

În urma anunțului făcut de șeful Volvo, sedanul va prelua cel mai probabil gama de motorizări de la V60, inclusiv cele două propulsii hibride T6 Twin-Engine (340 CP) și T8 Twin-Engine (390 CP), pe lângă motoarele pe benzină (T5 și T6), dar fără diesel.

Via Carscoops

Comentarii (8)

  • Arogantul
    deci D5-ul meu cu 5 cilindri o sa fie piesa rara pe strazi , din ce in ce mai rara
    e bine ca nu am asteptat lansarea noii generatii
    15 2
  • Volvo se autosaboteaza cu deciziile astea cretine de stangaci politici obsedati de mediu.
    12 14
  • Arogantul
    Sam chiar are dreptate , ajunge cu manutzele alea rosii
    numai leftarzii au idei fals eco si fac mai mult rau desi se proclama campioni ai binelui universal
    7 1
  • FreshAir
    O decizie fireasca, ce vine ca urmare a mediatizatului razboi impotriva motoarelor diesel (care mai devreme sau mai tarziu vor disparea)
    Si Nissan a anuntat ca nu va mai produce / vinde motorizari diesel in Europa
    1 1
  • Volvo se va vinde in draci in urmatorii ani. China e noua vaca de muls, Europa nu va mai cantari prea mult (valabil pentru orice constructor) Dar, per total, Volvo va continua sa isi treaca in cont procente noi din piata: bani are pentru tehnologii, piata de desfacere asigurata, materie prima pentru baterii idem si o noua abordare a clientilor (in ton cu timpurile) si o pleiada intreaga de modele

    dar cand vezi lumea prin gaura unui fund de tara.....
    8 6
  • mircea badea
    bravo! la gunoi cu dieselul!
    5 6
  • Este primul producator care lanseaza o versiune combi si apoi sedanul :))

    Este o miscare gresita, oricum nu au cine stie ce vanzari. Probabil renunta la diesel deoarece nu sunt capabili sa le faca sa fie pregatite pentru euro 7 sau ar fi costuri mult prea ridicate, iar sa umble cu smecherii si sa fie prinsi ca vw, la banii lor ar falimenta repede, asa ca mai bine nu risca. Deci nu de dragul ecologiei renunta la diesel, totul se invarte in jurul banilor, nu ca exista o persoana care nu mai poate de dragul planetei si a celor care o populeaza.
    4 3
  • Sa credeti voi ca chinezii de la Volvo mor de dragul ecologiei.
    Totul se rezuma la bani si tendinte care dau bine la marketing, deci implicit limitarea cheltuielilor pentru a aduce dieselul la noile standarde de poluare.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru