Noua strategie Ferrari: 15 modele noi până în 2022 și lansarea SUV-ului Purosangue

de Paul Cosma
Miercuri, 19.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari vrea să lanseze 15 modele noi până în 2022, printre care și primul său SUV, cu numele Purosangue, potrivit strategiei care a fost prezentată de noul CEO Louis Camilleri la întâlnirea anuală cu investitorii.

Ferrari are o nouă strategie pentru următorii 4 ani, în condițiile în care noua conducere a constructorului de la Maranello are misiunea dificilă de a continua munca depusă de fostul CEO Sergio Marchionne.

Louis Camilleri trebuie să câștige încrederea investitorilor și, pentru început, a temperat unele obiective îndrăznețe anunțate în trecut de Marchionne.

Poate cea mai importantă decizie este amânarea “cu câțiva ani” a lansării primului SUV Ferrari, ce ar urma să primească numele Purosangue. Fosta conducere Ferrari anunțase că SUV-ul va fi lansat în 2019.

Până în 2022, Ferrari și-a propus să lanseze 15 modele noi, printre care și modele cu propulsie hibridă. Obiectivul este “ambițios, dar realizabil”, potrivit spuselor lui Camilleri. Șeful Ferrari vrea ca jumătate din modelele sale să beneficieze de cel puțin o versiune hibridă până în 2022.

Între 2019 și 2022, prețul mediu de vânzare al mașinilor Ferrari este așteptat să crească “semnificativ”, conform reprezentanților căluțului cabrat.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • sa aud io cum zice un chinez Purosangue... :|
    4 2
  • SIMPLE MINDS
    Un aspect pe care marele popor de la rasarit poate sa-l rezolve cat se poate de facil : numele sa fie stabilit la Beijing pentru a evita astfel cabinetele de logopedie .:-))
    2 1
  • Iată cum pică și ultima redută, Ferrari SUV. Sânge pur.
    3 1
  • SIMPLE MINDS
    Iata ca un *anturaj* nepotrivit poate duce la rezultate cat se poate de nefaste.Cu atat mai mult cu cat un astfel de pseudoargument e valabil chiar si la varsta a treia :-)),Ferrari parca agonisind 70 de primaveri:-))
    3 1
  • 1. Ferrari vrea sa produca 10 000 masini anual
    2. Ferrari e capabila cu gama actuala sa vanda 10 000 unitati pe an
    3. Ferrari va scoate mai multe modele, 15 noi + cele actuale, ceea ce inseamna ca fiecare va avea productii mai mici pt a nu depasi pragul de 10 000
    4. Cu toate astea va lansa si un SUV de unde rezulta ca productia fiecarei versiuni va fi micsorata sa ii faca loc si aluia


    doar mie mi se pare o fractura de logica? au anuntat cumva ca vor trece de 10 000 unitati anual? poate 15 000?
    2 0
  • Fierarii...
    La salonul psihiatric de la mila_no_ioi va fi prezentat un camion coupé, având pe capotă căluţul cabrat în genunchi, protejat de faldurile burţii.
    2 0
  • E greu sa fii pur sange intr-o economie excesiv de capitalizata, ca sa nu mai vorbim de pretentiile dubioase ale baietilor din liga a doua (vedete, speculanti, pesti, etc. ), nu mai e suficient sa fie tare, acum o vor si mare...
    Interesant cum a evoluat mentalitatea proaspatului intreprinzator de-a lungul vremii, anii 80-seriozitate si munca (Gates, Jobs...) anii 90-ia banii si fugi (cei care isi vindeau afacerea de pe internet la 20 de ani cu cateva miliardei apoi se retrageu pe cate-o plaja nestiuti de nimeni), anii 2000-vinde-o si pe mata (afaceri speculative care au generat criza din 2007), +2010-prostitutie si hartie igienica parfumata (mirosul de rahat tot apa si sapunul il rezolva, asa ca viitoarea criza va mirosi tare rau)
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru