Noua Toyota GR 86, debut dinamic cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood

de Alexandru Monenciu
Vineri, 25.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prima prezentare publică a noii Toyota GR 86 va avea loc cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood. Anunțul a fost făcut chiar de producătorul japonez de automobile.

Festivalul Vitezei de la Goodwood își deschide porțile în 8 iulie, iar listele cu participanți au început deja să prindă contur. Printre lansările care vor avea loc în cadrul acestui eveniment se numără noul Genesis G70 Shooting Brake, dar și noua Toyota GR 86.

Mașina sport niponă a fost prezentată oficial la începutul lunii aprilie, însă Festivalul de la Goodwood va reprezenta debutul dinamic al acesteia. Nu numai că va parcurge celebrul traseu, dar noua Toyota GR 86 va putea fi admirată îndeaproape în First Glance Paddock.

Noua generație Toyota GR 86 propune câteva modificări estetice minore și un interior evidențiat de o tapițerie exclusivă, instrumentar de bord digital, cu display de 7 inch, și ecran central de 8 inch.

Din punct de vedere tehnic, sportiva niponă are plafonul și aripile față confecționate din aluminiu, șasiul este cu 50% mai rigid decât înainte, iar centrul de greutate a fost coborât.

Cea mai mare noutate se regăsește sub capotă.

Vechiul motor de 2.0 litri a fost înlocuit cu unul de 2.4 litri, tot aspirat natural, care dezvoltă 235 de cai putere și 250 Nm.

Atunci când este echipată cu transmisia manuală, mașina cântărește 1.270 de kilograme. Clienții pot opta și pentru o cutie de viteze automată cu șase rapoarte.

via Toyota

Comentarii (2)

  • Mioara de la aprozar
    Daca are pe bune 1270kg la gol, inseamna ca e una dintre cele mai interesante masini de pe piata iar motorul ei aspirat e de vis!
    13 4
  • Seriff
    Motorul clar e genial, greutatea e extrem de mica, Toyota stie ce vor oamenii, adica masini fara stechere, prize si aplicatii.
    15 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru