Noua Toyota GR Yaris facelift: transmisie automată și 280 de cai putere

de Alexandru Monenciu
Vineri, 12.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua Toyota GR Yaris a debutat cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo. Modelul nipon a primit o serie de modificări estetice, dar și câteva modificări tehnice, inclusiv o nouă transmisie automată, disponibilă opțional.

Salonul Auto de la Tokyo este în plină desfășurare, iar Toyota a ales acest eveniment pentru a prezenta lumii întregi noul GR Yaris facelift. Modelul nipon a primit o serie de modificări estetice, dar și îmbunătățiri tehnice.

Din punct de vedere al designului, avem un spoiler frontal nou, iar stopurile LED integrează acum o bară LED. La interior regăsim un nou instrumentar de bord digital, de 12.3 inch, iar display-ul central a fost înclinat, cu 15 grade, către șofer.

Scaunul șoferului a fost montat cu 25 de milimetri mai jos.

Cele mai importante modificări sunt, desigur, cele tehnice. Motorul de 1.6 litri turbo a primit câteva componente noi, inclusiv pistoane mai ușoare. În consecință, acum dezvoltă 280 de cai putere (+19 CP) și 390 Nm cuplu (+30 Nm).

Odată cu acest facelift, clienții pot opta și pentru o transmisie automată cu 8 rapoarte și un singur ambreiaj, denumită de Toyota Direct Automatic Transmission. Treptele pot fi schimbate și manual, cu ajutorul padelelor din plastic, montate în spatele volanului.

Toyota GR Yaris facelift, echipată cu transmisie automată, cântărește 1.300 de kilograme.

Cea cu transmisie manuală are o masă proprie de 1.280 de kilograme.

Varianta îmbunătățită a modelului nipon va fi disponibilă spre vânzare din vara acestui an.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru