Noul Alpina XB7, un SUV cu motor V8 de 639 de cai putere

de Tiberiu Safta
Miercuri, 21.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpina a publicat imagini oficiale cu noul model XB7, bazat pe noul BMW X7. Mașina a primit o serie de modificări, printre care și un motor V8 care dezvoltă acum 639 de cai putere.

Mai devreme în acest an, Alpina a oferit prima imagine cu noul SUV de performanță XB7, bazat pe noul BMW X7 facelift. Acum, SUV-ul de performanță modificat de Alpina a fost lansat oficial și aduce o serie de noutăți estetice și tehnice.

În partea din față avem un spoiler nou cu o priză de aer ce conține inscripția Alpina. De altfel, designul lui XB7 este ceva mai agresiv față de un BMW X7, iar grila dublă masivă este iluminată și conține și un joc de lumini cu efect de cascadă, care poate fi activat și în mers.

Jantele de 21 de inch fac parte din echiparea standard, însă sunt disponibile și jante de 23 de inch, finisate în antracit și încălțate în anvelope Pirelli. În spatele roților se ascund frânele Brembo cu etriere care conțin 4 pistoane.

La interior, Alpina XB7 beneficiază de o comandă vocală îmbunătățită, alături de o libertate mai mare de personalizare. Nu lipsește nici sistemul BMW iDrive, iar sistemul de parcare automată poate memora până la 10 manevre diferite de parcare cu ajutorul datelor GPS.

Sub capota lui XB7 se află motorul BMW S68 V8 de 4.4 litri, twin-turbo și cu tehnologie microhibridă.

Puterea motorului a crescut la 639 de cai putere, iar cuplul este de 800 Nm. Motorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu 8 trepte, iar puterea este transmisă către toate roțile grație sistemului de tracțiune integrală xDrive.

Accelerația de la 0 la 100 de km/h este gata în doar 4.2 secunde, iar viteza maximă este de 290 de km/h. Modelul vine echipat și cu un diferențial cu blocare limitată.

Noul Alpina XB7 va fi disponibil începând cu iarna lui 2023.

via Alpina

Comentarii (1)

  • Superb, grila cu joc de lumini, banuiesc ca ajuta la siguranta:))
    Din curiozitate, cam cat costa jucarica asta?
    Ca sa ma conving ca masinile electrice sunt scumpe:))
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru