Prima imagine cu Alpina XB7. Motor V8 de 621 de cai putere

de Tiberiu Safta
Joi, 14.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpina a dezvăluit prima imagine cu viitorul model de serie XB7. Acesta se bazează pe noul BMW X7 facelift și preia motorul V8 de 4.4 litri, modificat pentru a dezvolta 621 de cai putere.

Recent, BMW tocmai a introdus noul X7 facelift, care aduce un design nou al farurilor, acum în configurație separată. La doar câteva zile de la această premieră, divizia Alpina, de curând preluată de BMW, a publicat prima imagine cu viitorul model XB7.

Mașina se bazează pe modelul M60i xDrive, cea mai puternică versiune a noului X7 facelift. De la acest model este preluat motorul V8 de 4.4 litri, twin-turbo, microhibrid, care dezvoltă 523 de cai putere. Însă, Alpina XB7 va fi și mai puternic, deoarece puterea motorului a crescut la 621 de cai putere și un cuplu de 800 Nm.

Alpina a oferit și informații cu privire la performanța noului SUV. Astfel, XB7 va sprinta de la 0 la 100 km/h în 4.2 secunde și va avea o viteză maximă de 290 km/h. Mai mult accelerația de la 0 la 200 km/h va fi gata în doar 14.9 secunde.

La exterior, XB7 va arăta similar cu X7 facelift. Din imagine putem observa un spoiler față nou cu numele companiei, semnătura de design întâlnită la modelele Alpina.

Deocamdată nu avem imagini cu partea din spate sau cu interiorul, însă este probabil ca modificările să fie doar subtile.

Alpina va oferi, în schimb, jante cu design nou, cu măsuri între 20 și 23 de inch. Noul XB7 primește amortizoare noi și o suspensie pneumatică ce oferă o cursă de 40 de milimetri. Nu în ultimul rând, SUV-ul de performanță va beneficia de sistemul multimedia BMW iDrive 8 și va avea un volan îmbrăcat în piele, în culorile Alpina, cu cusături albastre și verzi. De asemenea, maneta schimbătorului de viteze va fi iluminată.

Primele exemplare ale noului Alpina XB7 vor fi livrate abia în decembrie 2022. Comenzile pentru acest model vor fi deschise din septembrie. Alpina nu a precizat prețul de pornire al noului SUV de performanță.

via Alpina

Comentarii (7)

  • Nu conteaza
    Din ce in ce mai urate...
    4 1
  • Andrei
    Urâtă cu spume
    4 1
  • Flu flu
    Zici ca-i curg mucii. I-au stricat asoectul facial grav de tot.
    10 1
  • pot sa vomit??hidoasa rau..
    5 1
  • Seriff
    '' Însă, Alpina XB7 va fi și mai puternic, deoarece puterea motorului a crescut la 621 de cai putere și un cuplu de 800 Nm''
    @ Mircea Badea, @ Ace-Craiova , ia ziceti ma baieti, cum vine asta? Pai parca se scoteau doar electrice, nu mai face nimeni masini termice, nu se mai vand.
    6 5
  • Recunosc în cel mai apreciativ mod posibil partea de tehnică-tehnologie. Dar halul în care arată, este sub orice critică. Orice încercare de a descoperi ceva frumos, este degeaba.
    8 0
  • asa urat o sa se vanda bine, la fel ziceau si de seria 7 sau M3/4 si stai un an dupa ele
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru