OFICIAL: Firma de tuning Alpina a fost preluată de BMW. Va lansa modele modificate noi până în 2025

de Tiberiu Safta
Vineri, 11.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania de tuning Alpina a fost oficial preluată de către BMW, după mai bine de 50 de ani de colaborare. Chiar dacă Alpina este acum o nouă divizie a constructorului bavarez, compania va continua să producă modele modificate sub nume propriu până la sfârșitul lui 2025.

Alpina este cea mai bine cunoscută companie de tuning a lui BMW. După 57 de ani de existență și de colaborare cu marca germană, firma independentă cu sediul la Buchloe în Germania a fost oficial preluată de către constructorul bavarez.

Deocamdată nu se știe exact ce rol va avea Alpina în viitorul apropiat, mai ales după anul 2025. Potrivit noului acord, compania de tuning va lansa în continuare modele BMW modificate sub nume propriu, precum și piese pentru modelele existente până la finalul lui 2025. După acel an, Alpina nu va mai construi mașini la uzina sa din Buchloe, iar o parte dintre angajați vor primi funcții noi în cadrul BMW sau al companiilor furnizoare și de dezvoltare partenere.

Alpina va începe, odată cu integrarea în BMW, să restaureze modelele sale clasice și să producă piese și accesorii noi pentru acestea. Compania a fost înființată în 1965 și s-a concentrat exclusiv pe modificarea modelelor BMW pentru a concura în mai multe competiții.

Mai târziu, Alpina și BMW au stabilit un parteneriat de colaborare, prin care firma independentă putea vinde versiuni modificate ale unor modele BMW sub nume propriu.

Anul trecut, Alpina a construit peste 2000 de mașini. Potrivit comunicatului oficial, 2021 a fost cel mai bun an din istoria companiei de tuning.

via BMW

Comentarii (2)

  • Alpina nu este companie de tuning.
    Alpina nu construieste masini la uzina sa din Buchloe.
    3 4
  • Sediul este la Buchloe, adică unde ajunge o scrisoare cu posta, nu scrie unde au atelierele… ca da, “doar” asamblează si modifica anumită componente pe care ei le proiectează, adică cam ce fac producătorii, deci ce-i vrut sa subliniezi? Si dacă Alpina nu tuneaza masini, ce face? Doar le vopsește pentru Paște cu trifoi si păpădie in ciorap de damă? Luminează-ne si pe noi… dacă bine-nțeles mai știi câteva cuvinte.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru