Noul BMW Seria 2 Coupe, transformat în Art Car cu ajutorul unui artist mexican

de Alexandru Monenciu
Joi, 16.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia intrării în producție la uzina din Mexic, BMW a transformat un Seria 2 Coupe de ultimă generație într-un Art Car. A contribuit și un artist plastic mexican

A doua generație BMW Seria 2 Coupe a intrat pe linia de producție a uzinei din Mexic, iar primul exemplar a părăsit linia de asambare cu puțin timp în urmă. Trebuie menționat că acest model va fi produs exclusiv în această țară pentru piața mondială.

Pentru a marca momentul, BMW a colaborat cu artistul local Bosco și a transformat un M240i Coupe într-un Art Car. Grafica este o fuziune între steagul Mexicului și al Germaniei, simbolizând conexiunea dintre locul unde a fost dezvoltată mașina și unde este asamblată.

Deși pare o grafică simplă, constructorul bavarez recunoaște că transformarea a fost destul de complicată. Aplicarea manuală a vopselei a durat 3 săptămâni, aplicarea lacului transparent le-a mai luat 2 săptămâni, iar alte două a durat înlăturarea imperfecțiunilor.

În total echipa de vopsitori a folosit 6.1 litri de vopsea și 2.5 litri de lac transparent. Unele culori au chiar și 5 straturi.

După cum spuneam, modelul ales a fost un M240i xDrive, ceea ce înseamnă că sub capotă regăsim un motor de 3.0 litri, cu șase cilindri în linie.

Actualul vârf de gamă dispune de 374 de cai putere.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru