Noul C3 dă startul schimbării pentru Citroen: un nou SUV şi două modele electrice "atractive şi moderne" vor fi lansate până în 2020

de Daniel Popescu
Joi, 30.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va lansa un nou SUV şi două modele electrice până în anul 2020, despre care francezii spun că vor fi "atractive şi moderne".

Citroen a luat prin surprindere industria auto prin prezentarea noii generaţii a modelului său de clasă mică C3, care reprezintă un pas major în faţă comparativ cu predecesorul său.

Acesta va fi însă doar începutul unui amplu proces de transformare a mărcii Citroen ca urmare a despărţirii de brandul DS, prin care marca franceză va fi percepută drept "atractivă, proaspătă şi modernă, diferită, dar nu nebună", potrivit oficialilor companiei.

Schimbările aduse de noul Citroen C3 vor continua prin lansarea unui nou SUV de clasa medie în 2018, care va fi bazat pe conceptul Aircross şi urmează să fie produs la fabrica franceză de la Rennes a grupului PSA Peugeot - Citroen. Un an mai târziu, Citroen va lansa un model electric subcompact, care va fi urmat în 2020 de un alt model electric, de data aceasta din segmentul compact.

Urmareste Automarket
"Ne concentrăm pe confort, vrem ca şoferii să se simtă ca acasă", explică Linda Jackson, CEO-ul Citroen, cuvinte care sunt confirmate de interiorul spectaculos al noului C3.
În total, Citroen va avea 8 modele în gamă, însă constructorul francez nu se va opri aici.

Noul Citroen C3 va primi o versiune specială cu care francezii vor concura în sezonul 2017 al Campionatului Mondial de Raliuri, iar aceasta a început deja să fie testată. Citroen va profita de asocierea cu WRC pentru a lansa şi o versiune de performanţă a lui C3, care va împrumuta numeroase elemente ale modelului dedicat raliurilor.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Sincer ma astept peste 1 an sau 2 ca facelift-ul modelului C1 sa fie schimbat intrun model C1 Cactus......
    1 0
  • Am mai spus-o; daca ar scoate acel suv prezentat mai sus cu aspectul nemodoficat, ar fi o treaba...
    3 0
  • aircross, ca sa fiu mai exact ;-)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru