Noul Cadillac Escalade-V: un monstru cu motor V8, care țintește modelele BMW M și Mercedes-AMG

de Tiberiu Safta
Sambata, 22.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american a dezvăluit primele imagini cu versiunea de performanță a SUV-ului de lux Escalade, numit Escalade-V. Mașina va fi un rival pentru SUV-urile BMW M și Mercedes AMG.

Cadillac a prezentat primele imagini cu noul Escalade-V, o versiune de performanță a SUV-ului de lux binecunoscut, Escalade. Această mașină va fi un rival pentru SUV-urile rapide de la BMW M și Mercedes AMG, cel puțin pe piața din America de Nord.

La exterior, Escalade-V are o bară față modificată față de versiunea standard, având o gură de aerisire mai mare și completată de încă două fante în părțile laterale. Grila a fost, de asemenea, mărită pentru a crește performanța motorului și pentru a-i oferi lui Escalade-V un design mai agresiv. Conturul cromat al grilei a fost înlocuit de unul negru lucios, pentru a crea un aspect sportiv și pentru a-l diferenția pe Escalade-V de un model standard.

Schimbările estetice continuă și în spate, acolo unde bara are integrată un mic difuzor pentru un aspect mai sportiv. Sub bară poate fi observată și evacuarea dublă cu patru terminații. Pe lângă aceste schimbări, se mai pot observa siglele V montate pe ușile din față, jante mai mari și fabricate dintr-un material ușor și un sistem de frânare îmbunătățit cu etrieri vopsiți în roșu.

Cadillac nu a oferit o imagine reprezentativă cu habitaclul, în afară de volanul îmbrăcat în piele și pe care este inscripționat simbolul V. Este probabil ca Escalade-V să fie echipat cu un ecran central de 16.9 inch și cu un instrumentar de bord digital de 14.2 inch. Acestea vor fi completate de un ecran de 7.2 inch care va oferi informații suplimentare șoferului. Toate sistemele vor fi încorporate într-un ecran mare, curbat și cu tehnologie OLED.

Nici motorizările nu au fost confirmate, dar se pare că noul Escalade-V va utiliza motorul preluat de pe modelul CT5-V Blackwing. Propulsorul V8 supraalimentat, de 6.2 litri, dezvoltă 668 de cai putere și un cuplu de 893 Nm. Asta ar însemna că Escalade-V va avea un plus de circa 250 de cai putere față de o versiune normală a lui Escalade.

Cadillac va dezvălui mai multe detalii tehnice despre mașină în primăvară. Nu se știe, momentan, dacă Escalade-V va fi adus și în Europa.

via Carscoops

Comentarii (17)

  • Aha! Și plamanașii la copilașii. Și focile polare? Citisem deunăzi niste știri cu nu știu ce ghețari care se topesc și ... nu mai contează. Vreau și eu unul. Pe negru. Și unul pe roșu. Purpuriu
    13 8
  • Care BMW M? X5 M, care e in alt segment? Sau X7 M50i, care nu e un M? Trebuia sa bagati ceva si de Audi Sport, ca sa fie tacamul complet. Ce mai conteaza ca nici astia nu fac parte din competitia directa...
    16 1
  • Asa da, nu dacia joger 1.0 tce...
    11 8
  • inexorabil
    Multă eco-prosteală (pe faţă), păi nu?
    8 10
  • Edikkk
    De parcă ultimii 7 ani nu au fost cei mai calzi ani din istorie, au bătut recordul an de an, 7 ani la rând.

    De parcă nu suntem deja cu un picior în groapă.

    Incredibil, ce nebuni.
    12 17
  • toate exemplarele v8 care se vor vinde de acum inainte nu vor polua cat o racheta de-a lui musk
    10 8
  • inexorabil
    Verikkkule, să nu cumva să dai drumul la centrală. De fapt, nici n-ai nevoie de când cu încălzirea gloabală (nu, nu-i nicio problemă cu ortografia). Chiar dacă afară arată cu minus, este doar o iluzie, deoarece “conspiraţioniştii” au furat linia verticală de la “+”.

    Aşadar, te aştept la mare, neikkkusorule, ca să ne răcorim un pic. Hopa, stai o ţâră: am uitat că apa este chiar fierbinte – de când mă tot trambalez eu cu Diesel-ul criminal, temperatura oceanului planetar a luat-o razna, ridicându-se teribil. Mă rog, vino, totuşi. Dacă vrei, facem şi un foc de tabără…ăăă, mai bine nu, căci fumul rezultat ar duce la căderea blănii urşilor populari.
    10 12
  • Seriff
    Ultimii 7 ani cei mai calzi din istorie?:))
    De-aia erau azi dimineata -9 grade, de cald ce e.
    Edikk opreste centrala ca poluezi si iesim cu prosopul pe cap.
    5 6
  • Octavian
    ce urata e antena aia pusa in capul soferului.
    6 1
  • @Seriff
    daca nu ai habar, mai bine taci, ca esti penibil.

    temperaturile medii anuale nu se calculeaza in functie ca cat de frig i s-a parut lui mucea azi dimineata, ianuarie fiind... e ceva mai complex decat crezi si-n orice caz, peste puterea ta de intelegere. ramai la spart de seminte, e ok.
    5 4
  • Seriff
    Am habar,poti sa ma jignesti pana maine Edikk/ Fanel sau care nu te semnezi, propaganda voastra cu incalzirea globala nu o crede nimeni, e doar o vrajeala pentru a taxa masinile vechi, asa a fost dintoteauna, asa a fost si cu taxa auto veche, tot de incalzirea globala se vorbea si atunci, s-a dovedit clar ca nu e nici o incalzire globala si ca oricum masinile nu au nici o legatura cu clima, e doar o propaganda veche facuta de niste smecheri ca sa taxeze oamenii de rand. Asa se zicea si cu stratul de ozon, acum ca s-a prins lumea de vrajeala nu mai zice nimeni nimic despre el.
    4 6
  • @Seriff
    deci in continuare reciti lozinci fara niciun temei si tii sa dovedesti ca nu ai habar...ignorant, dar cu coada pe sus, precum capra raioasa.

    unde s-a dovedit clar ca nu e nicio incalzire globala, unde expertul lui peste? cand studii stiintifice serioase, facute de specialisti provenind din tari diferite, unele cu interese directe in domeniul petrolului, spun exact contrariul? ti-a zis tie trump? sau doar ti-e lene sa le cauti, gugal fiind la indemana oricarui prost? sau nu le pricepi, desi le citesti, caz in care...analfabetism functional amice !!!

    stratul de ozon s-a refacut in mare parte, de aia nu se mai vorbeste atata despre el, dar nici de asta nu aveai habar, nu-i asa?

    vezi ce si cum raspunzi, ca la fiecare replica te adancesti in penibil si iti iese ignoranta si superficialitatea la iveala. plus sarakia, ca ti-e frica ca-ti mai pun astia 10 lei in plus taxa la cazan si te-au ingropat de tot. sarakie cu coada pe sus.
    3 3
  • Seriff
    Nu cobor la nivelul tau, esti spalat pe creier, nu are rost sa iti dau replica, ai dreptate, asa e, incalzirea globala e din cauza masinilor, o sa dau 10 lei in plus la cazan ca sa fii fericit, cum au dat in trecut o gramada de oameni pe taxa auto, care s-a dovedit a fi ilegala si care nu a ajutat cu nimic pe nimeni, sfarsitul lumii cand vine? Se zicea ca veni in 2000, ia zi ca tot esti expert
    3 5
  • @Seriff
    1. incalzirea globala e SI din cauza masinilor, pe langa multe alte cauze evitabile sau macar ameliorabile

    2. putin imi pasa ce dai tu pe cazan

    3. eu nu sunt expert, dar nici ignorant ca tine, am educatie si creier cu care pot sa judec singur

    4. totul a pornit de la faptul ca ti-au inghetat tie degetelele azi dimineata la -9 grade. cam cate grade ar trebui sa fie intr-o zi de iarna de ianuarie ca sa se simta baietelul conforabil 16-18 grade e ok sau mai bine 22? sa zici merci ca n-au fost -20 ...-25 grade iarna asta la buc. si ca n-a dat o picatura de zapada pana acum, in timp ce grecii sunt acoperiti de nameti de nu mai stiu de capul lor.

    5. pentru a afla cand vine sfarsitul lumii, press one and your call will be transferred to inexorabil
    4 1
  • Seriff
    Asta cu incalzirea globala ni se baga pe gat si acum 10 ani cand ne puneau sa platim taxa auto ca sa salvam planeta, sa o salvam de la ce? Sunt aceleasi temperaturi de ani de zile, nu exista nici o incalzire globala, e doar un pretext sa iti ia banii, daca tu ii crezi e problema ta, ti-ai facut doza 4? ca asa zic expertii de la televizor care iti vor binele, tu ii crezi, ca na nu esti ignorant, hai mars la autobuz, ca pun pariu ca nici permis n-ai.
    2 3
  • Nu este o chestie noua… am văzut pe viu și arată și ma rău decât in poze. Parca s-a mișcat de unde trebuie sa fie la o frâna :)))
    3 0
  • Seriff
    Incalzirea globala e baza, e frumos sa fie cald si soare, o sa tin diesel-ul pornit toata noaptea, asa degeaba, doar doar sa vina mai repede incalzirea globala pentru Edikk/ Fanel
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru