Noul CEO Lotus confirmă revitalizarea gamei: model nou în 2020, posibil SUV în viitor și platformă care va permite electrificarea

de Paul Cosma
Luni, 01.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus va lansa un nou model până la sfârșitul anului viitor, după cum a confirmat Phil Popham, șeful constructorului britanic. Strategia Lotus pentru perioada următoare include și o nouă platformă pentru modele viitoare, ce va permite electrificarea, dar și un posibil SUV în funcție de evoluția companiei.

Geely, grupul chinez care deține Volvo, a preluat în 2017 și 51% din acțiunile mărcii engleze Lotus, cu promisiunea că va accelera dezvoltarea noilor tehnologii și lansarea unor supercaruri.

Bugetul aprobat pentru Lotus ar fi suficient pentru lansarea a cel puțin 3 modele în următorii 4 ani, printre care și un SUV.

Lotus a anunțat că un nou model va fi lansat pe piață în 2020. Va fi primul model construit sub managementul Geely, urmând să beneficieze de o platformă revizuită, după cum a confirmat noul CEO, Phil Popham, într-un interviu pentru Automotive News.

Despre noul model știm doar că va avea un preț asemănător cu vehiculele actuale din gama Lotus și că “va fi atrăgător pentru o mare parte din public”.

Potrivit CEO-ului Phil Popham, viitorul model face parte dintr-un plan mai amplu pe următorii 5 ani, perioadă în care ar trebui să vedem o platformă complet nouă de la Lotus. Totodată, noile modele ale constructorului britanic vor beneficia și de versiuni electrice sau hibride.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru