Noul concept NAMX alimentat cu hidrogen: până la 800 km autonomie și rezervoare detașabile

de Alexandru Monenciu
Joi, 12.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Startup-ul NAMX a publicat câteva imagini și informații despre conceptul primului lor vehicul. Acesta nu are, momentan, un nume, dar știm că este alimentat cu hidrogen și va debuta, în versiune de serie, în 2025.

NAMX este un startup auto condus de persoane care au lucrat pentru companii mari, precum Renault sau Matra. Acum a venit momentul să facem cunoștință cu un concept care va sta la baza primului model de serie cu emblema NAMX. Acesta este așteptat să debuteze în 2025.

Întâi de toate, trebuie menționat că acest concept a fost desenat de celebra casă de design Pininfarina. Apoi, că este alimentat cu hidrogen și va fi oferit în două versiuni.

Prima va avea roți motrice spate, 300 CP, va atinge 100 de km/h în 6.5 secunde și o viteză maximă de 200 km/h. Cea de-a doua, denumită GTH, va fi echipată cu tracțiune integrală și va dispune de 550 CP, suficient pentru a atinge 100 km/h în 4.5 secunde și o viteză maximă de 250 km/h.

Cel mai interesant este că pe lângă rezervorul principal de hidrogen, conceptul are șase rezervoare, auxiliare, detașabile. Tocmai de aceea, NAMX declară o autonomie de până la 800 de kilometri.

Conceptul va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris, din acest an.

Dezvoltarea versiunii de serie va începe în 2023, iar lansarea pe piață este programată, așa cum spuneam, pentru 2025.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    cam lente astea pe hidrogen, nu par electrice deloc..

    si asa ceva e pininfarina?!
    2 3
  • OVIDIU
    Da băiețel mic și cam sifonat
    Este PININFARINA
    Credeai ca esti tu autorul
    Da H este viitorul
    Dacă se poat face rezervoare sigure
    2 1
  • Am cel mai mare respect pentru Matra.dar totuși, mașina asta pe hidrogen,de ce dracu ar avea nevoie de grila de la Acura
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru