Noul Ferrari Vision Gran Turismo, un concept de 1030 de CP creat pentru Gran Turismo 7

de Tiberiu Safta
Luni, 28.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a lansat oficial conceptul Vision Gran Turismo, un concept creat special pentru jocul video Gran Turismo 7. Noua mașină va fi construită într-un singur exemplar real și va fi expusă la muzeul Ferrari de la Maranello.

Ferrari a publicat imagini oficiale cu noul Vision Gran Turismo. Acesta este un concept cu totul special, deoarece a fost creat pentru Gran Turismo 7, cel mai nou titlu din celebra serie de jocuri video dezvoltate de Polyphony Digital.

Mașina a fost prezentată virtual în cadrul evenimentului Gran Turismo World Finals din Monaco, iar conceptul va fi disponibil gratuit pentru jucători din 23 decembrie. Câștigătorul competiției menționate mai sus va primi mașina în joc mai devreme, în 15 decembrie.

Noul Ferrari Vision Gran Turismo este inspirat de mai multe prototipuri de curse ai mărcii italiene din anii '60 și '70, dar și de noul hypercar 499P. Mașina este, în esență, un monopost cu acoperiș, având un profil redus și o caroserie desenată strict în scopuri aerodinamice. Mai multe elemente, precum spoiler-ul față, eleronul, difuzorul spate și chiar aripile sunt desenate pentru a oferi o forță de apăsare cât mai mare.

Farurile sunt desenate sub forma unor benzi subțiri, la fel și stopurile, iar jantele au un design unic și sunt, bineînțeles, create tot în scopuri aerodinamice.

Noul Ferrari Vision Gran Turismo dispune de un propulsor hibrid de 1030 de cai putere.

Motorul V6 de 3.0 litri twin-turbo funcționează alături de 3 motoare electrice, două montate în față, iar ultimul în spate. Doar partea hibridă livrează 326 de cai putere, iar împreună cu motorul termic, cuplul maxim este de 1100 Nm.

Conceptul cântărește 1250 de kilograme, iar Ferrari spune că atinge 100 de km/h în mai puțin de două secunde și 200 de km/h în mai puțin de 5 secunde. Viteza maximă depășește pragul de 350 de km/h. În teorie, conceptul poate realiza un tur de 1 minut și 10 secunde pe circuitul Fiorano.

Noul concept va fi disponibil pentru jucătorii Gran Turismo 7 începând din 23 decembrie. Tot atunci, Ferrari va dezvălui și exemplarul real al conceptului, care va fi expus la muzeul Ferrari de la Maranello alături de alte proiecte unice până în martie 2023.

via Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru