Noul Fiat 600 Hybrid: pentru cei care nu sunt pregătiți de un model electric

de Silvian Irimia
Marti, 19.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru oamenii care nu sunt pregătiți să își cumpere un model electric, Fiat a lansat 600 Hybrid. Versiunea aceasta reduce emisiile de CO2 cu 15%. vine cu un motor de 1.2 litri de 99 de cai putere în trei cilindri combinat cu o unitate de putere electrică de 28 de cai putere.

După debutul noului model electric 600e, Fiat dezvăluie o versiune mai puțin „electrică”. Este vorba despre versiunea 600 Hybrid. Mașina are în total 127 de cai putere, obținuți dintr-un motor de 1.2 litri de 99 de cai putere, în trei cilindri, combinat cu o unitate electrică de 28 de cai. Motorul electric este integrat în transmisia cu dublu ambreiaj și șase rapoarte. Astfel, fratele mai mare al lui Fiat 500 poate să meargă exclusiv electric până la 30 de km/h.

Însă, la această viteză, energia din bateria litiu-ion de 48 V se va disipa într-un kilometru. După consumarea bateriei, motorul termic începe să reîncarce bateria. De asemenea, mulțumită motorului electric dispare fenomenul de turbo lag, mașina rulează cu zero emisii în oraș și prin parcări. Din punct de vedere dinamic 600 Hybrid ajunge la 100 de km/h în 11 secunde.

Producătorul din Torino afirmă că această soluție tehnică scade consumul de combustibil și reduce emisiile de CO2 cu 15%.

Pentru a ajuta și mai mult mediul înconjurător, Fiat 600 Hybrid are un interior realizat exclusiv din materiale reciclate, iar panoul de bord este realizat dintr-un plastic bio.

Din punct de vedere al dimensiunilor și al spațiului, versiunea 600 Hybrid are aceleași cifre cu fratele electric.

Momentan, Fiat 600 Hybrid va fi disponibil în Italia și în alte țări unde vânzările de mașini electrice nu sunt atât de populare pentru un preț de 25.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru