Noul Ford Mustang Mach 1 a intrat în garajul Țiriac Collection. Modelul, expus alături de un Mustang Mach 1 din 1969

de Tiberiu Safta
Vineri, 29.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Galeria Țiriac Collection a primit un nou membru de colecție, sub forma unui Ford Mustang Mach 1 din 2022. Modelul va fi expus alături de un exemplar cu același nume construit în 1969. Cele două modele vor putea fi admirate în acest weekend.

Noul Ford Mustang Mach 1 a fost dezvăluit, oficial, în 2021. Modelul este vândut în Europa, inclusiv în România din același an. Un exemplar al acestui model tocmai a devenit cel mai nou membru din colecția de mașini Țiriac Collection.

Modelul american va fi expus alături de un alt model, construit la peste o jumătate de secol distanță. Este vorba despre un Ford Mustang Mach 1 construit în 1969. Prin expunerea celor două modele împreună, galeria Țiriac Collection dorește să arate modul în care automobilul a evoluat din punct de vedere tehnic, estetic și ca experiență de condus.

Exemplarul Mustang Mach 1 din 1969 este cunoscut pentru forma sa legendară și este, probabil, cel mai râvnit model din prima generație. Propulsorul original al lui Mach 1 a fost un motor V8 de 335 de cai putere, cuplat la o cutie de viteze manuală cu 4 trepte. La exterior există numeroase elemente vizuale cu rol aerodinamic, inclusiv un spoiler în partea din față și o priză de aer mare pentru răcire.

Mai multe elemente, precum capacul rezervorului sau terminațiile evacuării sunt cromate, iar la interior avem materiale din piele și lemn.

Acest exemplar a fost cumpărat după finala Cupei Davis din Ohio din anul 1970 de către Ion Țiriac. Modelul a fost vândut, pentru ca, ulterior, acesta să revină în colecție câțiva ani mai târziu. Exemplarul expus a suferit câteva modificări, având o cutie de viteze manuală cu 5 trepte și un motor care dezvoltă 438 de cai putere.

Modelul din 2022 are un motor V8, care dezvoltă 460 de cai putere și un cuplu de 529 Nm. Avansul tehnologic se poate vedea la cutia de viteze automată cu 10 trepte, care pot fi schimbate și cu ajutorul padelelor pe volan. Cutia de viteze dispune și de propriul sistem de răcire. Exemplarul expus este vopsit într-o culoare Twister Orange și are design specific Mach 1 Dark Tarnish. Exteriorul este completat de jante de 19 inch.

Noul model este echipat cu faruri și stopuri LED, instrumentar digital, scaune reglabile electric în 6 direcții și o tapițerie de lux Ebony.

Ford Mustang Mach 1 a fost rezultatul unei colaborări între Ford și Carroll Shelby, singurul om care a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans ca pilot și constructor.

Exemplarele Mach 1 au o serie de componente preluate de la modelele Shelby GT500 și GT350.

Noul Ford Mustang Mach 1 va fi expus alături de cel original în cadrul galeriei Țiriac Collection. Cele două modele vor putea fi admirate în acest weekend, galeria fiind deschisă între orele 10 și 19.

via Țiriac Collection

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru