Noul Ford Transit Courier, produs la Craiova, primește medalia de platină la testele EuroNCAP

de Tiberiu Safta
Joi, 09.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Ford Transit Courier, care a intrat recent în producție la uzina de la Craiova, a obținut medalia de platină în categoria utilitarelor la testele EuroNCAP. Modelul produs în țara noastră este primul vehicul din lume care primește această distincție.

Începând din acest an, EuroNCAP a introdus noi standarde și teste de siguranță pentru vehiculele utilitare. Pe lângă testele de siguranță obișnuite, unde sunt acordate stele, noile teste pentru aceste vehicule vizează în special sistemele de asistență ale acestora. În funcție de performanțele din teste, sunt acordate următoarele distincții: nerecomandat, bronz, argint, aur și platină.

Recent, EuroNCAP a testat noul Ford Transit Courier, un model produs în România, la uzina Ford Otosan de la Craiova. În urma testelor de siguranță, noul model fabricat în țara noastră a obținut medalia de platină, fiind prima utilitară din lume care primește această distincție.

Astfel, noul Ford Transit Courier a înregistrat un scor de 93% pentru sistemele de asistență, cel mai mare scor înregistrat în cadrul acestor teste până acum pentru vehiculele utilitare.

via EuroNCAP

Comentarii (1)

  • Bravo, Ford!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru