Noul Hennessey VelociRaptor 6x6 este un pick-up de 566 de cai putere cu 6 roți. Preț de 400.000 de euro

de Tiberiu Safta
Joi, 15.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hennessey a dezvăluit noua generație VelociRaptor 6x6, un pick-up cu 6 roți bazat pe Ford F-150 Raptor. Noul model primește un motor V6 modificat pentru a dezvolta 566 de cai putere, alături de o osie în plus și modificări la suspensie.

Compania americană de tuning Hennessey a prezentat noua generație a modelului VelociRaptor 6x6. Așa cum se poate vedea, acest model este un pick-up cu 6 roți, bazat pe actuala generație Ford F-150 Raptor.

Evident, principala modificare adusă este o a treia osie, alături de o benă mai lungă. Modificări au fost aduse și șasiului, care este mai rigid și mai capabil de a rula pe teren accidentat. Jantele măsoară 20 de inch și sunt încălțate în anvelope de teren cu un diametru de 37 de inch.

Alături de anvelopele mai mari, Hennessey a adăugat și un kit de înălțare pentru suspensie. Astfel, suspensia a fost înălțată cu până la 76 de milimetri, iar mașina are o gardă la sol mult mai mare față de modelul F-150 Raptor pe care se bazează.

Bena este mai lungă cu 0.8 metri față de un F-150 Raptor, ceea ce înseamnă o capacitate de încărcare mai mare cu până la 45%. De asemenea, barele de protecție au fost modificate, iar modelul vine echipat cu un bullbar și cu o bandă de lumini LED în plus, alături de un diferențial cu blocare dublă în spate.

Motorul lui VelociRaptor 6x6 este preluat direct de la Ford F-150 Raptor și a fost modificat pentru mai multă putere.

Astfel, avem un motor V6 EcoBoost de 3.5 litri, care dezvoltă 566 de cai putere și un cuplu de 911 Nm. Printre modificările aduse motorului putem menționa un intercooler nou, o remapare software și un sistem de inducție nou.

Noul Hennessey VelociRaptor 6x6 este deja disponibil. Prețul acestui model este echivalentul a 400.320 de euro.

via Hennessey

Comentarii (6)

  • Seriff
    Cu asta m-as duce la conferintele climatice sa imi dau cu parerea despre incalzirea globala:)))
    12 4
  • Toate conferințele lui peste prăjit sunt o ipocrizie totala. Toți merg cu avioane, stau in hoteluri, freacă menta câteva zile mâncând si consumând resurse fără nici un sens, crem de la crem când îi văd cu PET-uri in fata si cu pahare de Starbucks (noroc ca in afara de capac sunt de carton). Dacă tu ai merge ca măgăoaia asta si ai dormi in ea ai fi mai ECO decât toți inepții care cred ca pot schimba câta căldură vine de la soare, dar nu mai mira nimic… ca si civilizație ne îndreptam rapid către o reset-are. Întrebarea nu este dacă se va întâmpla sau nu, este când si cum? Cât despre monstrul asta ce sa spun, intra in categoria Lucid Dream Performance sau Plaid de la Tesla, jucării pentru adulții bogați. Cel puțin cei care au muncit la ea cred ca s-au simțit bine din când in când…
    6 1
  • Seriff
    @Dutz, corect si pun pariu ca toti aia care merg la conferintele alea nu au mai mers pe jos de cand erau in clasa a 8-a.
    4 1
  • @dutzu
    nu conteaza ce consuma cativa oameni "cu greutate", conteaza ce consuma restul de 8 miliarde.
    trebuie sa renuntam la consumerism, masinute mici cu panouri si pedale sunt suficient.
    1 3
  • Ai pus copy/paste la articolul greșit. Nimic din ce spui tu nu are de a face cu inepții care participa la conferințele lui peste prăjit.
    1 0
  • Seriff
    @ geniul care nu stie sa se semneze, restul de 8 miliarde consuma in primul rand ce isi permit, nu ce vor neaparat si in al doilea rand consuma in functie de nevoi, daca tu vrei sa mergi cu o masina mica n-ai decat, asta nu inseamna ca toti vor asa ceva, electricele oricum sunt limitate si 90% din populatie nu isi doreste sa aibe asa ceva.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru