Noul Ineos Grenadier Quartermaster, varianta pick-up a SUV-ului de teren

de Tiberiu Safta
Vineri, 14.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ineos a prezentat oficial noul Grenadier Quartermaster, varianta pick-up a modelului de teren. Noua variantă primește două motoare BMW cu 6 cilindri în linie și care dezvoltă până la 286 de cai putere.

După ce am văzut o primă imagine sugestivă mai devreme în acest an, britanicii de la Ineos au dezvăluit acum noua variantă pick-up a lui Grenadier, botezată Quartermaster. Noul model a fost prezentat în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood și aduce o serie de noutăți față de versiunea SUV a lui Grenadier.

În primul rând, noul Grenadier Quartermaster este mai lung cu 305 milimetri față de varianta obișnuită, pentru a face loc benei. De altfel, suprafața de încărcare în sine măsoară 1564 de milimetri în lungime și 1619 milimetri în lățime și poate căra marfă de până la 760 de kilograme. Ușa benei poate fi și aceasta folosită pentru a transporta maxim 225 de kilograme de marfă. Tot aici mai adăugăm și faptul că noul Grenadier Quartermaster poate tracta vehicule de până la 3.5 tone.

Cu privire la motorizări, noul pick-up primește două motoare convenționale de proveniență BMW. Primul motor, cu numele de cod B58, este unul diesel de 3.0 litri care dezvoltă 249 de cai putere și un cuplu de 550 Nm.

Al doilea motor, cu numele de cod B57, este alimentat cu benzină. Și în cazul acestuia vorbim de un propulsor de 3.0 litri, dar care dezvoltă 286 de cai putere și un cuplu de 450 Nm.

În cazul motorizării diesel, Grenadier Quartermaster are nevoie de 9.8 secunde pentru a atinge 100 de km/h. Propulsorul pe benzină este ceva mai bun la acest capitol, întrucât modelul are nevoie de 8.8 secunde pentru a ajunge la 100 de km/h. În schimb, indiferent de motorul ales, Grenadier Quartermaster are o viteză maximă de doar 159 de km/h.

Mai mult, ambele motoare sunt cuplate exclusiv la o cutie automată cu 8 trepte dezvoltată de ZF, iar puterea este transmisă permanent către toate cele 4 roți. Și că tot vorbeam de roți, aici putem menționa jantele de 17 inch oferite în standard, sau jantele opționale de 18 inch. Tot în standard, noua camionetă primește și o cutie de transfer cu două trepte, precum și un diferențial central blocabil.

Opțional, modelul poate fi echipat cu astfel de diferențiale blocabile și pe punțile din față și spate.

Suspensia noului model oferă o gardă la sol înaltă de 264 de milimetri, iar Grenadier Quartermaster poate să traverseze vaduri cu o adâncime de până la 800 de milimetri.

La fel ca varianta obișnuită, noul pick-up primește osii rigide Carraro și frâne Brembo.

Noul Ineos Grenadier Quartermaster va fi disponibil în 3 linii de echipare: Standard, Trialmaster și Fieldmaster. Modelul poate fi deja comandat pe piața din Marea Britanie, însă prețurile nu au fost încă dezvăluite.

via Ineos

Comentarii (1)

  • Numai mie mi se pare că a duce a un Aro 324 restilizat?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru