Noul Jeep Avenger, primul SUV electric al mărcii, debutează cu 156 CP și 400 km autonomie

de Alexandru Monenciu
Luni, 17.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile lansează, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, primul model electric al mărcii. Avenger are 156 CP și poate parcurge până la 400 de kilometri autonomie cu o singură încărcare (ciclu WLTP).

Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, unul dintre cele mai importante evenimente auto de peste an, americanii de la Jeep au prezentat primul model cu zero emisii al mărcii. Numele său este, așa cum bine știi, Avenger.

Noul Jeep Avenger are o lungime de 4.08 metri și propune o gardă la sol de 200 milimetri. Un adevărat off-roader, SUV-ul cu zero emisii are un unghi de atac de 20 de grade, unul de rampă de 20 de grade, iar cel de degajare măsoară 32 de grade.

Din punct de vedere estetic, Avenger mizează pe un design contemporan Jeep. Avem o grilă frontală cu 7 fante, aripi evazate, pasaje de roată trapezoidale, jante de 18 inch, faruri încapsulate și scuturi de protecție realizate din polimer.

Pentru interior, Jeep a pregătit un ecran central de 10.25 inch, instrumentar de bord complet digital, cu display de 7 sau 10.25 inch, spații de depozitare frontală care însumează 34 de litri, scaune cu tapițerie din piele și lumină ambientală.

Portbagajul are un volum de încărcare de 380 de litri, cu toate scaunele în poziție normală.

Jeep Avenger este echipat cu un motor electric, care dezvoltă 156 CP și 260 Nm, dar și cu o baterie de 54 kWh.

Aceasta promite o autonomie de 400 de kilimetri în ciclul WLTP, sau 550 kilometri dacă ne referim la ciclul urban.

La o stație de 100 kW, repriză 20% - 80% durează 24 de minute. O așteptare de 3 minute sunt suficiente pentru o autonomie de 30 de kilometri. Un plin de baterie durează 5.5 ore la o priză de 11 kW.

Deși are tracțiune față, Avenger îi oferă celui de la volan sistemele Selec-Terrain (șase moduri de rulare) și Hill Descent Control.

CONDUS AUTONOM DE NIVEL 2

Dacă tot suntem la capitolul tehnologie, SUV-ul cu zero emisii vine cu sisteme precum Cruise Control Adaptiv, Lane Centering, Traffic Jam Assist (toate 3 fac parte din tehnologia de condus autonom de nivel 2), Traffic Sign Recognition, Automatic Emergency Braking, Blind Spot Monitoring și Lane Keeping Assist.

Până în data de 30 noiembrie, clienții vor putea opta și pentru ediția de lansare Jeep Avenger Launch Edition. În Italia și Spania, aceasta va fi disponibilă și cu motor turbo, pe benzină.

Caroseria vopsită în două nuanțe vine în compania unor jante de 18 inch, faruri și stopuri full LED, iar la interior regăsim inserții galbene pentru bord, scaune încălzite, tapițerie neagră cu accente galbene și sistem de iluminare ambientală.

Noul Jeep Avenger va fi asamblat la uzina Stellantis din Polonia.

SUV-ul este disponibil deja pentru pre-comandă, iar primele exemplare vor ajunge în showroom-uri la începutul anului viitor.

via Jeep

Comentarii (1)

  • carcotasu
    misto Duster
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru