Noul Mercedes-Benz EQS va avea autonomie de 770 kilometri, susțin reprezentanții companiei

de Alexandru Monenciu
Joi, 01.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Mercedes-Benz EQS va putea circula până la 770 de kilometri cu o singură încărcare. Cel puțin asta susțin reprezentanții constructorului german de automobile.

Mercedes-Benz urmează să lanseze noul EQS în 15 aprilie. Prototipurile sunt surprinse în teste cu tot mai puțin camuflaj, iar producătorul oferă tot mai multe detalii despre sedanul electric.

Până acum, constructorul din Stuttgart susținea că EQS va avea o autonomie de peste 700 de kilometri, mult mai generoasă decât a rivalului Tesla Model S. Acum, reprezentanții companiei au revenit asupra acestei cifre și au declarat că până la urmă autonomie este de 770 kilometri (WLTP).

Desigur, această valoare (sau cel puțin una apropiată) va putea fi atinsă cu acumulatorul de 108 kWh.

Dacă despre exterior nu putem spune prea multe, primele imagini oficiale publicate cu habitaclul au dezvăluit un display uriaș de 56 inch. Acesta încorporează instrumentarul de bord, ecranul sistemului multimedia, dar și un display montat în partea dreaptă a bordului. Cum era de așteptat, acesta va fi opțional.

În standard, noul Mercedes-Benz EQS va veni echipat cu un display central de 12.3 inch, asemănător cu cel de pe Clasa S.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • " Cand electricele vor ajunge la 700-800 km autonomie, s-a terminat cu fosilele ".

    Unde se poate inscrie si Edikk pentru avans ?
    26 4
  • Asa e Dane, dar cu litere mici in subsolul paginii era in disclaimer: daca pretul electricelor va fi similar cu am m.a.i.

    Ori poate a zis-o incet in barba si tu n-ai auzit :):) l
    13 2
  • Ma intreb daca exista vreun concurent al acestei masini. Taycan nu e chiar luxury.
    Probabil ca va avea un pret de pornire de peste 150k E aceasta varianta
    La banii acestia, iti permiti si o super statie de incarcare la vila ta de pe Coasta de Azur, ca sa nu-ti faci griji ca ramai fara curent in vacanta ta pretioasa din Alpi
    9 5
  • Orice autonomie ai avea tot la statia de incarcare sfarsesti unde vei sta cu orele.
    Si eu daca ii dau talpa la masina mea cu ICE am autonomie mai mica de 770km. Si ce? Ma opresc in prima benzinarie si o incarc in 2 minute. la electrica insa s-ar putea sa stau cu orele. Asta daca nu stau la coada sa-si termine incarcarea altii. Nu merita.
    13 4
  • Seriff
    @ionel, mai e varianta ca se poate ca statia sa nu functioneze, sunt destui care au patit-o si daca esti intr-un oras mai mic, s-ar putea sa nu ajungi la alta statie, e un stres imens pe care nu se merita sa ti-l asumi. Plus ca da, statia poate sa fie ocupata, stai sa cauti pe aplicatie daca e libera sau nu, dar poate ala care e acolo nu si-a dat check in, dupa stai sa intri pe aplicatie sa vezi ce tip de statie e, iti trebuie bani pentru fiecare statie pusi in contul respectiv, stai cu 7 conturi pentru 7 statii plus aplicatia plug and share, cine are electrica stie bine la ce ma refer, dar de lucrurile astea nu vorbeste nimeni.
    14 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru