Noul Mini John Cooper Works GP va fi expus în 20 noiembrie: Hot Hatch-ul britanic cu peste 300 CP va fi produs în doar 3.000 de unități

de Cornel Șocariciu
Joi, 14.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini va expune noul Hot Hatch John Cooper Works GP în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Modelul producătorului britanic va fi echipat cu un motor pe benzină de 2.0 litri care oferă peste 300 de cai putere.

În urmă cu doi ani, MINI a prezentat conceptul John Cooper Works GP în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Prototipul dezvoltat de constructorul britanic a fost întâmpinat cu brațele deschise de fani, iar câteva luni mai târziu, oficialii Mini au anunțat că vor produce și o versiune de serie.

Acum, producătorul britanic a anunțat că Hot Hatch-ul va fi expus în premieră în 20 noiembrie în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Din punct de vedere estetic, viitorul Mini John Cooper Works GP va păstra o bună parte dintre elementele de caroserie care au fost integrate pe conceptul cu același nume. Până acum, Mini a publicat o serie de imagini în care Hot Hatch-ul este "îmbrăcat" complet în camuflaj și au menționat că modelul va fi echipat cu un motor cu patru cilindri capabil să dezvolte peste 300 de cai putere.

Cea mai generoasă versiune a motorului de 2.0 litri cu patru cilindri disponibilă în gama Mini a debutat pe Clubman John Cooper Works și Countryman John Cooper Works.

În cazul celor două modele amintite anterior, motorul produce 306 cai putere și 450 Nm. Deși nu există informații oficiale, cel mai probabil, pe versiunea extremă Mini John Cooper Works GP, motorul va oferi performanțe îmbunătățite.

În același timp, britanicii pregătesc o suspensie mai rigidă și un sistem de frânare îmbunătățit.

Producția lui Mini John Cooper Works GP va demara în 2020, iar britanicii vor asambla doar 3.000 de unități. Pe piața din Marea Britanie, noul Hot Hatch va avea un preț de pornire de 34.995 de lire, echivalentul a 40.880 de euro.

Comentarii (2)

  • someone
    nu am inteles ceva: va oferi integrala ca si clubman si countryman, sau va fi doar fata?
    7 1
  • Costel
    @someone
    nu-i cumva riscant , mai ales in zilele noastre :-)) cand abordarea excesiva din perspectiva safety ii generatoarea atator angoase chiar si in cazul unei declinari ultra-high asa cum ii JCW GP sa oferi taman 450 Nm in abordare FWD unor dimensiuni exterioare si mase proprii meschine pan' la urma , dezirabile in urban si musai pe atatea trasee virajate dar avand o singura banda pe sens pentru satisfactiile certe doar daca , ii parerea mea proprie si personala , valoarea de cuplu maxim ii "anesteziata" considerabil spre valori tolerabile in primele 2-3 chiar 4 trepte ale transmisiei
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru