Noul MINI va intra în producţie la fosta uzină Mitsubishi din Olanda

de Sebastian Toma
Miercuri, 19.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina VDL Nedcar din Olanda va produce noul hatchback din gama MINI începând cu această vară. Modelul este produs şi în Oxford, dar fosta fabrică utilizată de Mitsubishi este necesară pentru creşterea capacităţii de producţie a mărcii britanice. Primele unităţi au fost deja construite în Olanda, în vederea calibrării utilajelor.

Esential 1.500 de angajaţi are fabrica VDL Nedcar din Olanda.
Olandezii de la VDL Nedcar au început producţia noului MINI la fabrica din Born, unde erau produse două modele Mitsubishi în trecut. A treia generaţie a hatchback-ului de la Mini a intrat în producţie la fabrica olandeză pentru a acoperi necesităţile de capacitate apărute odată cu noul model. Englezii de la Mini au înlocuit Mitsubishi ca singurul producător de automobile care construieşte maşini în Olanda. Reprezentanţii BMW Group spun că au ales fabrica respectivă datorită proximităţii faţă de uzina din Regatul Unit şi datorită experienţei şi logisticii deja existente în zonă pentru producţia de automobile.

Preţuri pentru noua generaţie Mini în România: start de la 20.900 euro

A treia generaţie a hatchback-ului de la Mini este mai mare decât predecesoarele sale din toate punctele de vedere, mândrindu-se cu cel mai spaţios interior oferit până acum de acest model.

Cei de la BMW Group, compania care deţine marca Mini, au semnat un contract cu olandezii de la VDL Nedcar, cuvântul cheie al acestei afaceri fiind flexibilitatea.

Marca britanică are posibilitatea să-şi crească semnificativ producţia pentru a răspunde cererii, fără să rişte să aibă în faţă fabrici care trebuie închise din cauza vânzărilor slabe, în cazul în care planul lor s-ar duce de râpă. Din fericire pentru marca britanică, anul 2013 s-a încheiat ”pe plus”, realizând creşteri atât pe partea de vânzări, cât şi pe partea de profit.

Noul Mini - imagini şi detalii oficiale cu a treia generaţie

Începând cu luna noiembrie a anului 2015, BMW va introduce al doilea model pe liniile de fabricaţie din Born, Mini Convertible. Informaţia vine de la Renee Vounckx, reprezentat presă VDL Nedcar, într-o declaraţie acordată publicaţiei Automobilwoche din Germania. Fabrica din Olanda este configurată să producă maxim patru modele MINI diferite. Hatchback-ul britanic va fi construit într-un schimb, urmând să fie adăugat un alt schimb pentru a asigura producţia decapotabilei, atunci când aceasta va intra pe piaţă.

Urmareste Automarket
Uzina VDL Nedcar a aparţinut în trecut japonezilor de la Mitsubishi, care au produs acolo modelele Colt şi Outlander.
La finalul anului 2012, cei de la Mitsubishi au închis singura lor uzină din Europa şi au vândut facilitatea producătorului olandez de autobuze, VDL Groep, pentru un euro. Olandezii au preluat frâiele afacerii şi au purtat discuţii cu mai mulţi constructori care doreau să-şi exitindă capacităţile de producţie, iar BMW Group se pare că a tras lozul câştigător pentru ambele părţi.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • Ce ti-e si cu internationalizarea asta: Mini (marca engleza) detinuta de BMW (marca germana) produce in Olanda pe fostele linii de ansamblare ale Mitsubishi (marca japoneza).
    9 1
  • Desi mie unul Mini nu-mi spune mare lucru, (mi-a placut doar in aparitia din "Italian Job"), stirea asta ma unge la suflet.
    Asta e trend-ul perfect. Japo out -> Euro in.
    7 4
  • kumite
    Faimosul Mitsubishi.Nu mai face istorie pe nicaieri. Never buy a mitsi .E adevarat. Sa fie asta inceputul?
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru