Noul Nissan X-Trail: prima imagine și primele informații ale SUV-ului cu 7 locuri

de Bogdan Mirică
Luni, 19.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit o primă imagine cu a patra generație a modelului X-Trail. Acesta ar urma să păstreze configurația cu 7 locuri și să profite de noul motor E-Power.

Cu Juke lansat anul trecut și cu noul Qashqai așteptat în vara acestui an, Nissan are o gamă de crossovere proaspătă, la timp pentru valul uriaș de cereri venite din Europa.

Nu mai vorbim despre acoperirea unui segment extrem de important, cel al SUV-urilor electrice, unde Ariya este așteptat să își facă intrarea la finalul acestui an.

Cu toate acestea, un model părea că a fost uitat de ceva vreme pe piață: X-Trail. Așa că, japonezii i-au acordat atenția cuvenită și fratelui mai mare. Prin urmare, Nissan pregătește debarcarea unei noi generații, a patra la număr.

Și am avut ocazia să vedem un teaser important cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, unde Nissan a dezvăluit câteva informații despre noul X-Trail. Asemeni fratelui mai mic Qashqai, și X-Trail face uz de platforma compactă CMF-C a Grupului Renault.

Asta îl califică pentru preluarea motorizării eficiente E-Power, care presupune acționarea roților doar de către un motor electric, propulsorul convențional fiind responsabil doar cu încărcarea bateriei.

Am detaliat funcționarea sa într-un interviu cu oficialii companiei.

El poate fi citit aici.

A patra generație Nissan X-Trail va păstra formele și dimensiunile modelului actual, precum și configurația cu șapte locuri. Ea va putea fi comandată în continuare opțional pentru a asigura versatilitate. Pentru a rămâne o mașină care își permite să se aventureze în off-road, noul X-Trail va oferi un sistem de tracțiune integrală, gata să ofere moduri de rulare pentru noroi, pietriș sau zăpadă.

Nissan ne anunță că versiunea europeană a noului X-Trail va ajunge pe piața Bătrânului Continent în vara lui 2022.

Comentarii (7)

  • Adrian
    Nu stiu de ce, dar Nissan a pierdut foarte mult teren in Ro. Era o vreme cand Qashqai si Xtrail erau in voga, lumea vorbea despre ele si se vindeau foarte bine. Din pacate atractia pentru ele s-a stins.
    16 3
  • @Adrian
    Nu ma mira,oamenii le asociaza acum cu Renault-ul si fiabilitate lui,sunt scumpute,plus ca arata oribil mai toate Nissan-urile noi,cum e si asta de mai sus,sunt curios daca exista cineva pe aici care s-o considere o masina cu un design frumos si ar arunca apoi cu banul pe ea de noua.
    12 19
  • Abia aștept să treacă moda cu faruri pe 2 nivele.
    21 3
  • cred ca si-a batut joc designerul de toata linia noua. Ori cat ai vrea sa vezi ceva frumos la ele, arata mai urate decat generatia actuala...pacat de efortul depus..pff parca este un camion din fata
    14 3
  • Bla bla
    Vor să aducă un concurent pentru 5008, tiguan all space etc, dar cu designul ăsta vor fi în pom. Probabil vor face modelul și pt SUA, unde merge să vinzi orice cutie.
    12 6
  • Ei s-au concentrat din motive nationaliste sa isi arsteze CEO. Intre timp toata concurenta si-a innoit modelele, au technologii care mai de care. Nu poti vinde o masina putin spatioasa, cu interior de plastic, cu tehnologii din 2010 la pretul concurentei si cu o gama de 2 modele esti cam pe duca. @Adrian, nu cred ca e legati ca imagine de Renault. Si in Germania is pe duca in schimb Renault se vinde.
    13 3
  • Categoric este mult mai frumos acest xtrail decat orice Kocean de la Skoda, dar marea problema este data lansarii in Europa...in vara anului 2022, noutatile aduse de acest model vor fi de domeniul trecutului. Pacat, am avut 2 generatii de Xtrail si un Qashqai, nici una nu m-a dezamagit. Dar, inca o data, daca asta este urata, atunci Skoda Koniac cum mai este? Oribila!
    20 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru