Noul Seat Leon a primit o motorizare de 2.0 litri, pe benzină, care dezvoltă 190 CP

de Alexandru Monenciu
Marti, 04.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actuala generație Seat Leon poate fi comandată și cu o motorizare de 2.0 litri, pe benzină. Unitatea, care echipează mai multe modele ale Grupului Volkswagen, dezvoltă 190 de cai putere.

Constructorul spaniol de automobile a lansat a patra generație Leon la începutul acestui an. Dezvoltat pe arhitectura MQB a Grupului Volkswagen, acesta împarte mai multe componente cu modele precum Golf, Octavia sau A3.

De acum, modelul compact produs la Martorell, poate fi comandat și cu o motorizare de 2.0 litri, pe benzină, aceeași care poate fi regăsită în oferta noii Octavia. Unitatea dezvoltă 190 de cai putere, între 4.200 și 6.000 de rotații pe minut, și 320 Nm cuplu între 1.500 și 4.100 rpm.

Agregatul vine în compania unei transmisii automate DSG cu șapte trepte și a unei tracțiuni față. Frânele de pe puntea față vin cu discuri ventilate, cu diametrul de 312 milimetri.

Propulsorul echipează atât varianta hatchback cât și cea Sportstourer (break). În cazul celei dintâi, repriza 0-100 km/h durează 7.4 secunde.

Consumul anunțat de producător este cuprins între 6.7 și 7.2 litri/100 de km (hatch) sau 6.7 - 7.3 l/100 de km (Sportstourer).

via SEAT

Comentarii (4)

  • Seat ileon
    E lansat de un an si totusi n-am vazut niciunul live in tot Bucurestiul. Oare de ce e asa fail la vanzari? Se duc toti potentialii clienti catre Skoda Octavia sau i-au rupt asiaticii de la Kia/Hyundai in doua in materie de oferte si vanzari?
    16 2
  • @ seat ; sau toata lumea sa gandeste daca nu e mai bine sa cumpere cupra
    10 3
  • @Seat ileon: s-a scumpit foarte mult la generatia asta si discounturile sunt inca mici. la 28k te gandesti daca nu e mai bine sa iei altceva. zic si eu, care am generatia precedenta.
    3 0
  • andrei
    mild hybrid ciuciu. le tin pt audi pe astea de 2.0. bravo. dar bani vreti.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru