Noul sezon al competiției de sim racing Racing League România începe duminică: peste 70 de concurenți vor lupta pentru victorie cu BMW M3 E30 DTM

de Daniel Popescu, Foto: BMW
Sambata, 14.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Duminică începe al cincilea sezon al competiției de sim racing Racing League România, care adună la start peste 70 de concurenți care vor lupta pentru victorie cu BMW M3 E30 DTM. Toate cursele noului sezon sunt transmise în direct pe Facebook.

În contextul în care pandemia de coronavirus Covid-19 a anulat toate competițiile de motorsport din această perioadă, una dintre cele mai bune alternative pe care le au fanii este să urmărească competiții electronice de tip sim racing.

Interesant este că România are deja o astfel de competiție care ajunge în acest an la cea de-a cincea ediție. Racing League România este o competiție de sim racing susținută de BMW România, iar ediția din acest an începe duminică, 15 martie, la ora 20:30.

La startul cursei s-au aliniat peste 70 de concurenți, iar printre aceștia figurează și nume cunoscute precum campionul național de viteză în coastă și raliuri Alex Mirea, campionul național de karting Leo Borlovan sau Alex Cascatău, campion Romanian Endurance Series. În plus, o prezență inedită este cea a jucătorului de tenis Florin Mergea.

Toți concurenți vor folosi modelul legendar BMW M3 E30 DTM, însă numărul de locuri pe grila de start este de 30, astfel că în această săptămână au avut loc precalificari.

Fiecare etapă a competiției este formată dintr-o sesiune de calificări de 10 minute care stabilește grila de start pentru prima cursă de 30 de minute. Ulterior există și o a doua cursă, în care primii 10 piloți din prima cursă își inversează pozițiile pe grila de start.

"Racing League România livrează un spectacol extraordinar care poate rivaliza cu orice competiţie sportivă de valoare. Se anunţă curse foarte disputate, cu multe depăşiri şi lupte roată la roată care amintesc de perioada de aur a Campionatului German de Turisme", afirmă Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Prima etapă a noului sezon are loc pe circuitul Red Bull Ring din Austria. În total, sezonul are 10 etape care vor avea loc în fiecare duminică la ora 20:30, iar următoarele curse sunt programate până în 17 mai pe circuitele Motor Park România, Imola, Norisring, Nürburgring Nordschleife, Virginia International Raceway, Spa-Francorchamps, Zandvoort, Kyalami și Brands Hatch.

Toate cursele sunt transmise în direct pe pagina de Facebook BMW România.

Via BMW România

Comentarii (7)

  • Niciodata nimic de campionatele de raliu din Romania,de la cele de viteza in coasta,de zeii motoarelor de pe Isle of Man. In schimb,am ajuns sa vorbim despre jocuri pe calculator.Isi traieste viata pe muchie de cutit,e pilot virtual sau poate gresesc eu. E mare gagicar...pe sturile de pornache.Ce flatulenta!
    15 3
  • Sincer, sunt dezamagit. Acum vreo 6 luni, un an, l-am prins pe fiu-meu uitandu-se la jocuri video pe youtube. Pana si el a inteles ca nu e ok sa te uiti la altii cum joaca ce-stiu-eu-ce-tampenii.

    Dar frate. Suntem adulti, suntem pe un site romanesc serios, zic eu, de masini. Si voi veniti sa ne povestiti de nu stiu ce ca-cat de campionat de jocuri video? Frate, cati ani aveti? Acuma pe bune ... Mi se pare absolut ridicol. Sorry.

    Sper sa nu ajung ziua sa dau tot mai rar pe-aici din cauza calitatii articolelor. Destul cu psihopatul cu 1000 de fete de la comentarii.
    7 13
  • Temistocle
    Excelentă iniţiativa voastră de a promova o astfel de competiţie intr-o perioadă care reprimă iubitorilor de automobilism intrecerile reale .Tocmai ce s-a incheiat transmisia pe facebook cu un Florin Mergea peste aşteptări. Aştept cu nerăbdare etapa viitoare care promite o rivalitate cel putin la fel de acerbă si antrenantă ca cea de astăzi.
    5 6
  • Salutare, vă răspund din partea BMW România - ca partener al proiectului.

    Esports şi, în cazul nostru, partea asta de simracing nu mai sunt de ceva vreme o chestiune de puştani. Un exemplu important -în ultimul an marile curse internaţionale găzduiesc şi o variantă digitală, cu participarea multor piloţi din lumea reală (de exemplu am avut Daytona 24h şi Sebring 12h).

    Şi în cazul Racing League România avem la start mai mulţi piloţi cu experienţă serioasă în motorsportul, chiar cu participări internaţionale în cazul lui Alex Cascatau.

    Suntem la început, au existat sincope în trasmisie şi vor mai exista. Dar este una din puţinele iniţaitve de genul cu participare solidă, cu spectacol în curse, cu şansa de a construi o audienţă. Şi proiectul este cu atât mai lăudabil având în vedere că este deja la al cincilea sezon, în ritmul iniţiativelor de acest gen de la nivel internaţional, nu la ani buni întârziere.

    Eu le mulţumesc celor de la Automarket că sprijină demersul!
    6 3
  • @Alex.Seremet.BMW
    Salutare!

    Mersi pentru descriere, insa am o intrebare, ce simulator este si totusi, unde putem vizualiza viitoarele competitii ca se ne putem inscrie si noi in probele eliminatorii?

    Multumesc in avans!
    1 0
  • Te poţi înscrie oricând de-a lungul sezonului.

    Toate inormaţiile le găseşti aici:
    https://www.press.bmwgroup.com/romania/article/detail/T0306747RO/peste-11-000-de-vizualiz%C4%83ri-pentru-prima-etap%C4%83-din-racing-league-romania-powered-by-bmw
    3 1
  • AdultSaltyCareNuStieCaSuntViru
    Ce-i mai asta ? Simracing e fals 100% probabil toti sunt roboti sau sunt copii daia de 10 ani care se cred rapizi si nu le pasa de ce se intampla.O gluma de stire
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru