Noul Volvo C40 Recharge: SUV coupe 100% electric cu autonomie de 420 de kilometri

de Alexandru Monenciu
Marti, 02.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suedezii de la Volvo au lansat oficial noul C40 Recharge. Acesta este primul model al companiei dezvoltat pentru a fi oferit doar cu sistem de propulsie electric.

Volvo nu este genul de constructor care să anunțe cu surle și trâmbițe lansarea unui nou model. În plus, prototipurile suedezilor sunt foarte rar surprinse în trafic acoperite cu camuflaj.

În aceeași manieră cu care ne-a obișnuit, producătorul din Goteborg a lansat acum noul C40 Recharge. Primul Volvo construit încă de la început să fie 100% electric.

Noul Volvo C40 Recharge este dezvoltat pe arhitectura CMA, la fel ca XC40 Recharge, cu care împarte mai multe componente.

Din punct de vedere estetic, SUV-ul cu alură de coupe propune un plafon plonjat, faruri cu lumini de zi sub forma "Ciocanului lui Thor" și o semnătură luminoasă cu LED diferită de tot ce am văzut până acum la modelele de serie ale suedezilor.

PRIMUL VOLVO FĂRĂ PIELE LA INTERIOR

Planul habitaclului este aproape identic cu cel al lui XC40, cu mențiunea că tapițeria din piele nu este inclusă nici măcar pe lista cu dotări opționale. În schimb, Volvo a ales să folosească materiale ecologice și reciclabile. Din cauza formei plafonului, spațiul pentru cap pare destul de limitat în cazul pasagerilor din spate.

Noul SUV Volvo este echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, care dezvoltă împreună 408 cai putere și 660 Nm.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 4.9 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 180 km/h.

408 CP ȘI AUTONOMIE DE PÂNĂ LA 420 DE KILOMETRI

Mulțumită unui acumulator de 78 kWh, autonomia este de până la 420 de kilometri (WLTP). La o stație de încărcare rapidă, bateria ajunge la 80% din capacitate în aproximativ 40 de minute. Bineînțeles, dacă stația e rapidă, pentru că acolo poate trage cu maxim 150 kW.

Și încă o noutate absolută: C40 Recharge va fi disponibil pentru comandă exclusiv online. SUV-ul coupe, frate cu XC40 Recharge, urmează să fie asamblat la aceeași uzinacu acesta, adică amplasamentul Volvo din Belgia.

via Volvo

Comentarii (10)

  • Andrei
    Seamănă cu Citroen C4.
    11 5
  • Halena Udrea
    Ala care a desenat masina asta cred c-a fost designer de supozitoare intr-o viata anterioara. Ce masini frumoase,patratoase si barbatesti facea Volvo-ul odata sau superbe cum era Volvo P1800.Semnul de la Volvo de pe sigla inspira masculinitate,acum pot lejer sa-si schimbe numele in Vulvo.
    20 6
  • Brad DecrePitt
    Am uitat sa zic,suv coupe,bleah,ca tot zicea cineva aici ca doar Bemveurile si Mertanele sunt de cocalari,luati cu paine,vara manelelor 2021
    13 7
  • Volvo 400 :)
    5 7
  • Nelu Benzinaru
    Mie mi se pare frumoasa. Pacat ca de la Brasov de la mine nu pot ajunge la mare cu asa ceva. Deci mai astept inca bateria aia smechera care se incarca rapid.
    12 7
  • Electro Schmecher
    @Nelu Benzinaru Pana e gata bateria aia smechera o sa se inventeze intre timp teleportarea.
    @Fanel Nu ma refeream chiar la Volvo 400 dar un Volvo 850R zic ca merge .
    7 4
  • Oaaau ce aratare :)) XC40 mi se pare chiar simpatic dar asta nene...oaaau ce hidosenie.
    13 3
  • Ce i-a apucat frate pe toți cu coupe-urile astea suv? Sunt hidoase de-a dreptul! Aștia cred că fost toți in acceași clasă la școala de designeri.
    16 2
  • Urmarind evolutia industriei auto din ultima decada incep usor, usor sa cred ca filmul Idiocracy nu este comedie fictiva, el doar a prezis unele lucruri.
    15 1
  • Cand aud SUV coupe ma apuca instant greata. Un concept mai stupid decat SUV-ul coupe nu cred ca exista in industria auto recenta.
    Si totul a plecat de la hidosenia aia de X6.
    16 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru