Noutăți în Campionatul Mondial de Raliuri: etapele din Portugalia și Sardinia au fost amânate

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Miercuri, 25.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanții FIA au anunțat că etapele din Campionatul Mondial de Raliuri programate în Portugalia și Sardinia vor fi amânate din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2. Iniția, etapa din Portugalia a fost programată pentru finalul lunii mai, în timp ce Raliul Sardiniei ar fi trebuit să înceapă în 4 iunie.

În urmă cu câteva săptămâni, reprezentanții FIA și cei ai WRC Promoter, compania care deține drepturile comerciale asupra WRC, au anunțat că etapa din Mondialul de Raliuri programată în Argentina la finalul lunii aprilie va fi amânată.

Acum, calendarul Campionatului Mondial de Raliuri va suferi modificări noi, după ce organizatorii etapelor din Portugalia și Sardinia au anunțat oficial amânarea celor două evenimente. Decizia a fost votată în unanimitate de reprezentanții FIA, WRC Promoter, Automóvel Club de Portugal și Automobile Club d’Italia.

Inițial, etapa din Portugalia era programată în intervalul 21 - 24 mai, în timp ce Raliul Sardiniei ar fi trebuit să debuteze în 4 iunie.

În ciuda acestor decizii, reprezentanții FIA și WRC Promoter caută soluții pentru ca etapele amânate să se desfășoare în condiții optime până la finalul sezonului.

"Toate părțile implicate încearcă să identifice perioadele în care s-ar putea desfășura etapele amânate în cazul în care situația cauzată de pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 se îmbunătățește.

Vor fi luate în considerare partea de logistică, capacitatea echipelor de a călători mult într-o perioadă scurtă de timp și, bineînțeles, posibilitatea organizatorilor de a pregăti corect etapele", a declarat Oliver Ciesla, directorul general WRC Promoter.

Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri 2020

Data Etapă
23-26 ianuarie Monte Carlo
13-16 februarie Suedia
12-15 martie Mexic
23-26 aprilie Argentina 
21-24 mai Portugalia
4-7 iunie Italia
16-19 iulie Kenya
6-9 august Finlanda
3-6 septembrie Noua Zeelandă
24-27 septembrie Turcia
15-18 octombrie Germania
29 octombrie-1 noiembrie Marea Britanie
19-22 noiembrie Japonia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru